ugrás a tartalomhoz

Why is the default answer always a web app?

Török Gábor · 2008. Szep. 26. (P), 09.31
Miért fejlesztünk mindig HTML/CSS/JavaScript alapokon?
 
1

érdekes meglátás

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 26. (P), 09.47
Érdekes meglátás, hogy a Google Chrome azért készült, hogy a HTML-korban tartson minket a Google Adwords okán, a RIA kortól egy kicsit távolabb, amíg még lehet (mert abba az Adwords nem épül be) :)
4

szerintem hibás meglátás

Hodicska Gergely · 2008. Szep. 26. (P), 16.48
Not possible with RIAs where the application is compiled into byte codes.
A HTML kódba se a Google teszi bele a hirdetést, hanem a fejlesztő illeszt be egy Google által nyújtott kódot. Egy RIA alkalmazás esetén is, ha a user akar pénzt szerezni reklámmal, akkor akkor ugyanúgy beteszi a Google által nyújtott kódot, csak éppen most Flash-be. Az hogy esetleg nincs Silverlighthoz mondjuk ilyen, az kb. ideig-óráig lehet így, megoldják.
5

Kétszeresen is

Joó Ádám · 2008. Szep. 27. (Szo), 00.06
Eleve nem értem, miért kell bájtkód ahhoz, hogy valami túlmutasson a statikus dokumentumon. Szöveges alapon nem lehet gazdag hálózati alkalmazásokat építeni? Az XML nem alkalmas RIA nyelvnek? Elég sok sebből vérzik ez a kirohanás.
2

Mert ehhez értünk :)

sajt · 2008. Szep. 26. (P), 13.23
Mert ehhez értünk :)
3

Ár / érték arány

yaanno · 2008. Szep. 26. (P), 13.53
Egyre többször lehet olvasni hasonló postokat. Nem tudom számokkal bizonyítani, de nekem úgy tűnik, a "klasszikus" HTML/CSS/JS kombó lényegesen olcsóbb technológia, mint a Flash / Silverlight alternatívák - mind tervezésben, kivitelezésben, mind pedig a fogyasztói oldalon.
6

HTML/CSS/JS

toxin · 2008. Szep. 28. (V), 13.06
elkezdtem egy hosszabb értekezést, de inkább csak egy kérdés, habár nem applikációt, hanem egy kommerciális weblapot:

http://www.quiksilver-europe.com/ -ot ami most szeptember 3.-án jött ki,

nézve, miért is érdemes erre a technológiára váltani, magyarán szükség van-e a néhány szükséges flash stb. komponens helyett teljes flash stb. alapon meghajtott site-okra? Elterjedőfélben lévő, erősen erőforrás limitált netbook-okon, én is egy uwinden nézem, már egyszerűen használhatatlan..., animációk 3xra inkább idegesítőek, a klasszikus HTML alapú technológiához szokva a válaszidők már ijesztően nagyok, laponként 10s töltögetés, animáció sebessége kb. 2frame/s, szóval miért is érdemes váltani, valaki magyarázza el, thx :) (most nem térnék ki a közeljövőben várható javascript motorok sebességnövekedésére). Márpedig szvsz, ha a kommerciális weblapokon nincs rá igény, nem lesznek tömegesen olcsón, utcáról, felvehető fejlesztők és itt már vissza is utalnék:
Nem tudom számokkal bizonyítani, de nekem úgy tűnik, a "klasszikus" HTML/CSS/JS kombó lényegesen olcsóbb technológia, mint a Flash / Silverlight alternatívák - mind tervezésben, kivitelezésben, mind pedig a fogyasztói oldalon.
+1

üdv Csaba