ugrás a tartalomhoz

Konnektivista Drupal programozó képzés indul

pp · 2010. Május. 28. (P), 19.57

Ma már egyre több helyen használják előszeretettel a Drupal tartalomkezelőt. Elképzelhető, hogy mi is kerülünk olyan helyzetbe, amikor a megrendelő kérésére vagy főnökünk utasítására nekünk is ezzel az eszközzel kell majd dolgoznunk. A Drupal alapú fejlesztés egyedi látásmódot igényel, emiatt két lehetséges lelkiállapot képzelhető el. Rajongás, ha a rendszer által megkövetelt gondolkodási sémák egybeesnek a miénkkel. Mérhetetlen gyűlölet, ha kialakult módszereinket, bejáratott megoldásainkat nem használhatjuk. A hatékony munkához szükséges nyitott, tárgyszerű és semleges hozzáállás a legritkább esetben fordul elő, pedig ez lenne az üdvözlendő.

Egy új dolog megismerésekor – főleg egy szűkös határidő súlya alatt – az ember óhatatlanul felfokozott lelki állapotba kerül. Ilyenkor nem biztos, hogy használ, ha elmondjuk magunknak, hogy képesek vagyunk rá. Képesek, hisz eddig szinte mindent megtanultunk, tanfolyamok és tankönyvek nélkül. Hiszen minden fent van a neten.

Egy-egy kurzusnak tehát nem az a lényege, hogy nélküle nem tudnánk elsajátítani a szükséges ismereteket, mindinkább az, hogy kontrollált körülmények között egy ún. mikrovilágban, a valós élethez hasonló környezetben tanulhatunk, mindenfajta frusztráló és kényszerítő körülmény nélkül. A problémák nem véletlenszerűen bukkannak fel a legváratlanabb időpontokban – például a leadás előtt egy órával –, hanem jól tervezetten és megfelelő időzítéssel kerülnek elénk.

Egyedül tanulni mindig nehezebb és soha nem olyan élvezetes, mint a hasonló érdeklődésű és tudású társakkal közösen fedezni fel egy új világot. Aki részt vett már nyílt forrású projektben, annak nem kell mondanom, milyen felemelő érzés ez. Ezt nem csak egy szoftver fejlesztése során lehet megtapasztalni, hanem egy jó felépített konnektivista kurzus alatt is.

Ha nyitottak vagytok az új módszerekre, és szeretnétek megismerni a Drupal rendszer programozását, itt a kitűnő alkalom, hogy kipróbáljátok a tanarurkerem.hu legújabb kurzusát. A képzés első hete nyitott, azon bárki részt vehet. A hét letelte után dönthetsz, ha tetszik, maradsz, de mindenféle következmény nélkül abbahagyhatod a képzést.

Csapatunk a Weblabor szerkesztőség vezető tagjainak ingyenes, az olvasók számára pedig kedvezményes részvételt kínál. Várunk mindenkit szeretettel: pp & kulcsi.