ugrás a tartalomhoz

Aves

Joó Ádám · 2010. Ápr. 29. (Cs), 18.04

Úgy tűnik, az asztali játékok tényleg a webre költöznek: miután láttuk a lövöldözőset, hamarosan jönnek az építgetősök. És elég lesz őket összekattintgatni.

A mainzi illetőségű német Dextrose AG., élén Paul Bakaus-szal, a jQuery UI vezető fejlesztőjével, igyekszik meglovagolni az új trendet, és játék helyett rögtön játékmotort s fejlesztőkörnyezetet dob piacra.

Az Aves Engine asztali játékélményt nyújtó izometrikus böngészőjátékok létrehozását teszi lehetővé Flash, Silverlight vagy bármiféle más bővítmény használata nélkül. A kereskedelmi termék a komoly játékfejlesztő cégeket célozza meg, ötvözve a hagyományos játékiparban bevett koncepciókat és az évtizedes webes tapasztalatokat. Ennek eredménye az a komponenskészlet, mely a 3D pozicionálástól az adatbázis-particionáláson át az objektumok fedéséig, a karakteranimációtól az útkeresésen át a csevegésig nyújt kész megoldásokat.

Emellett egy valósidejű grafikus szerkesztő, kódtároló és telepítőeszközök, titkosító és egyéb szolgáltatások is tervben vannak.

Tessék megnézni a videót: