ugrás a tartalomhoz

Webkert 2010 – fejleszd tovább PHP tudásodat!

Joó Ádám · 2010. Május. 3. (H), 00.55
Redmondba utazhat a legjobb hazai fejlesztő.

Új típusú webfejlesztői versenyre toboroz jelentkezőket a Proserver és a Microsoft. A nyertes Redmondban, a Microsoft központjában ismerkedhet meg a legújabb webfejlesztési trendekkel.

A verseny célja, hogy a PHP fejlesztők felfedezzék a Microsoft web platformjának lehetőségeit. A verseny során magyarországi PHP-s környezeteket kell átültetni Windows Server alá, az átállás folyamatáról pedig egy publikus technikai összefoglalónak kell születnie. A verseny 2010. május 10-e és 24-e között zajlik majd, a regisztráció pedig május 5-én zárul.

A jelentkezők egy előválogatáson fognak átesni, a megmérettetésen az 50 legígéretesebb pályázó fog elindulni. A zsűri a Microsoft és a Proserver elismert szakembereiből, valamint független PHP fejlesztőkből fog állni.

A verseny fődíja egy utazás Redmondba, a Microsoft fejlesztői központjába, ahol a nyertes megismerkedhet a legújabb fejlesztési irányokkal és a Microsoft szakembereivel is. A következő tíz helyezett jutalma egy-egy 50 000 Ft értékű ajándékutalvány, valamint egy Expression Web 3 Studio szoftvercsomag. A fentieken túl a versenyzők egyike akár a Microsoft következő MVP-jévé (Most Valuable Professional), azaz a webes platform nemzetközileg elismert szakértőjévé is válhat. A világ 90 országában dolgozó mintegy 4 000 MVP különleges szakértelmének köszönheti az elismerést, amelynek egyik előnye, hogy különböző Microsoft-termékeket a fejlesztés igen korai stádiumában ismerhet meg és tesztelhet.

További információk a verseny oldalán találhatók.
 
1

A cikk címe...

Medovarszki · 2010. Ápr. 26. (H), 16.59
Fejleszd tovább PHP tudásodat...

... ASP tudássá?! :D
2

Átültetés költsége

Poetro · 2010. Ápr. 26. (H), 18.46
Amennyibe az átültetés kerül, szerintem annyiból az egész csapat elutazhat Redmondba egy hétre ;), és nem feltétlen térült meg a bele fektetett költség, főleg mivel teljesen új szerverkörnyezetet kell felállítani, valamint az osztott hoszting szolgáltatások is nagyrészt kiesnek.
3

izzadtságszag

gphilip · 2010. Ápr. 26. (H), 18.53
Kicsit izzadtságszagú ez már megint... Az MS nyomja a saját webes platformját, ami valahogy nem terjed "magától".
7

itt az MS a saját webes

balazsk · 2010. Ápr. 27. (K), 13.50
itt az MS a saját webes platformjára épülő más nyelvek támogatását ösztönzi. A php platformfüggetlen és a legtöbb alkalmazást könnyen át lehet ültetni windows környezetbe...persze néhány beállítást meg kell ugrani (fast-cgi, Query Cache) és erről szól a verseny: a versenyző írja le lépésről lépésre, hogyan tudja a wordpress-t felpakolni windows környezetbe + extraként néhány MS technológiát is pakoljon bele... a verseny weboldala ad hasznos tanácsokat
4

Nem túl egyértelmű...

Bártházi András · 2010. Ápr. 26. (H), 19.18
...de ha jól értem, itt PHP programozásról van szó, Windows-os szerveren. Sokan fejlesztenek amúgy is Windowson, mielőtt feltöltik amúgy LAMP környezetbe, itt sincs másról szó(?).
5

Király lesz

janoszen · 2010. Ápr. 26. (H), 19.35
Az király lesz, majd meglepődnek a fejlesztők akik hellyel-közzel megtanulták a Linux nyűgjeit hogy mennyire más a Windows.
6

Semennyire

Bártházi András · 2010. Ápr. 27. (K), 10.36
Hát, alapvetően semennyire sem más egy Windows környezet, mint a Linux. :P Nagyon sok eszköz ugyanúgy elérhető Windows alapokon is (a MySQL-től a Redis-ig), hihetetlen különbségek nincsenek. A LAMP környezetet én is sokkal jobban ismerem, nekem nagyon jó bevált, de szívesen vennék infókat arról, hogy a Windows miben tud többet, jobbat nyújtani.
8

Filerendszer

janoszen · 2010. Ápr. 27. (K), 17.06
A filerendszer más, a lockolás más (az ismert "a fájl használatban van" hibaüzenet ami miatt nem tudod törölni a fájlt) stb. Ebből azért adódhatnak problémák.
10

.htaccess --> web.config

runnerjogi · 2010. Júl. 8. (Cs), 08.50
Sziasztok!
Én egy Zend Framework+ MySQL alapú alkalmazással indultam. Ami új volt, hogy .htaccess helyett az IIS-n a web.config-t kell szerkeszteni.
A versenyre készült wiki oldalam.

Itt találhatók a versenyzők által készített, "PHP alkalmazás -> IIS" migrációval wiki oldalak.

Üdv,

Zsolt
9

A versenyről itt folyik

balazsk · 2010. Ápr. 30. (P), 14.03
A versenyről itt folyik hosszabb beszélgetés, hogy milyenek a jó feladatok: http://devportal.hu/forums/t/8938.aspx