ugrás a tartalomhoz

Euro IA 2007, Barcelona – konferencia az informatív Webről

ptx · 2007. Jún. 30. (Szo), 13.07
Ajánlom figyelmetekbe az Euro IA 2007 konferenciát, ami Barcelonában kerül megrendezésre, 2007 őszén (szeptember 21-22.). Ez lesz a harmadik európai „Information Architecture Summit” rendezvény, amelynek célja, hogy fórumot biztosítson az információ-szervezéssel, a felhasználói felület kialakításával foglalkozó európai szakemberek számára - és mindazoknak, akik fontos fejlesztési szempontnak érzik, hogy a digitális információs teret alakítsuk az emberhez, ne fordítva.

A kétnapos rendezvényen tíz európai országból összesen mintegy húsz prezentáció és számos poszter kerül bemutatásra. Az előadók között megtalálhatók az üzleti szféra és a tudományos élet képviselői is, nemzetközileg elismert szerzők és fejlesztők.

A rendezvényt megnyitó előadó Ricardo Baeza-Yates, a Yahoo! Research Labs igazgatója, a záró előadást pedig Morten Norby Larsen (Joost, IT) tartja. A kettő között pedig mindaz, ami a digitális információ szervezésével és kezelésével kapcsolatos, hogy a felhasználók számára egyszerűen hozzáférhetővé és használhatóvá tegye a weblapokon kínált tartalmat. A prezentációk témái között találhatók friss európai fejlesztések, megtudhatjuk, hogy egy weblap információs struktúrája hogyan járul hozzá az üzleti értékhez, hogyan befolyásolja a felhasználói elégedettséget.

A rendezvény honlapján olvasható a teljes program, bővebb információ az előadókról, a helyszínről és a regisztrációról.