ugrás a tartalomhoz

Bejelentjük a Magyarországi Web Konferencia 2007-et

Hojtsy Gábor · 2006. Dec. 3. (V), 00.11
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya 2007. március 31. napján megrendezi a Magyarországi Web Konferencia 2007 elnevezésű eseményt. A korábbi PHP Konferenciák, Web Konferenciák és RoadShow rendezvények hagyományait követve ezúttal is egy szakmailag sokoldalú, színvonalas rendezvény megszervezése a cél.

A konferencia megvalósításához előadók és támogatók jelentkezését várjuk!
 
1

Témák

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 10.11
Már évek óta nem csak PHP a téma a konfon, de még több új technológia kellene az előadások közé. ASP.NET, webszolgáltatások, AJAX keretrendszerek, Atlas, Orcas, IIS webszerverek. Ha megint csak a PHP és a "hogyancsinájunk weblapot drupallal" lesz a fő irányvonal, akkor az nagyon penészes lesz.
2

Hááát...

Bártházi András · 2006. Dec. 4. (H), 10.32
Egyrészt ha megnézed a tavalyi programot, akkor láthatod, hogy rengeteg különböző témájú előadás volt. Például ASP.Net, Django, Ruby on Rails, Perl, Flash, Java és AJAX is szerepelt a palettán. A listád fele volt a legutóbbi konferencián. Ennél változatosabb témákat nehezen taláhattunk volna. A "hogyan csináljunk weblapot Drupallal" félmondatodat pedig egyáltalán nem értem, merthogy a tavalyi konferencián nem is volt Drupalos előadás...

A program összeállítása nem csak rajtunk múlik, hanem a jelentkező előadókon is. Egyszerűen ha nem jelentkezik előadó Atlas (ami már MS AJAX néven fut különben) vagy bármilyen más témakörben, akkor nem tudunk olyan előadással szolgálni. Szívesen vesszük bárki jelentkezését!
3

Kérlek tájékozódj, mielőtt véleményt mondasz!

pp · 2006. Dec. 4. (H), 10.34
Szívesen veszünk bármilyen téma javaslatot, ugyanakkor szeretném visszautasítani azt, hogy
PHP és a "hogyancsinájunk weblapot drupallal"
lenne a fő témája a Web Konferenciának.

http://web.conf.hu/2006/program/i

Pontosan azért történ a váltás a PHP Konferencia névről mert már rég nem arról szól a konferencia, amit írtál.

pp
4

georgejr vótam

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 15.42
hja igen a gellért a drupalról beszélt, nem is a proformról..... majd legközelebb olvasd el az előadások jegyzeteit, ja és a programot is....
5

Az előadás jó volt

Anonymous · 2006. Dec. 5. (K), 00.08
Az előadó teljesítménye kiváló volt, de ettől az előadás gyakorlati haszna csekély. Láttunk egy félbemaradt projectet, aztán aki akarja, kezdjen vele valamit.

Sokkal inkább az a baj, hogy a program összeállítás esetleges. Ha jelentkezik egy előadó, akkor beszélhet valamiről. Nincs mögötte tematika és főleg hiányolom a gondolatébresztőket a jövő technológiáiról, még ha azok béták is. Az MS vonal is csak egy meglévő dolog marketingje volt. Egy ilyen konferencia - véleményem szerint - inkább gondolatébresztő kellene legyen, mert az egy napba bezsúfolt előadásokon úgysem lehet gyakorlati oktatást tartani. Nem meglévő, kész tecnológiákat kellene nyomni, ezekről van doksi, van gyarkolati megvalósítás, ezek elérhetők. Sokkal inkább olyan dolgokról, amik irányt szabnak a jövőnek, még ha nincsenek is kész. Mint az MS CTP-i, amik még elég képlékenyek, de mutatják az irányt. Ilyenek voltak a tavalyi anyagban pl. a weblapok akadálymentesítései, de ott sem igazán látszott a jövőkép, hanem inkább olyan jó volna, ha volna hangulata volt.

A roadshowokról nem is beszélve.
6

Konkrét témákat tudsz írni?

pp · 2006. Dec. 5. (K), 08.41
Ha jelentkezik egy előadó, akkor beszélhet valamiről.

Ez részben igaz, de egyrészt ma már eljutottunk oda, hogy számos jelentkező közül válogathatunk, tehát nem akármilyen téma kerül terítékre. Másrészt számos meghívott előadónk is volt, akik az általunk kért témákról beszéltek.

Nincs mögötte tematika

Lehet nem látszik, de van ;) A webfejlesztés témaköre azonban olyan széles, hogy nehéz egy alapvető irányvonalat kijelölni. Ha megnézed a programot, akkor láthatod, hogy számos téma volt(kliens oldali eszközök, Java- Ms- fejlesztő eszközök, akadálymentesség, kódkönyvtárak, szemantikus web)

főleg hiányolom a gondolatébresztőket a jövő technológiáiról,


Számomra a konferencia elsődleges célja, hogy olyan "modern és már elérhető" eszközök és elméletek kerüljenek bemutatásra amik kipróbálhatóak. Tehát olyan technológiákról, amik ugyan a jővőt képezik, de a jelenben vannak. ;)

Konkrét kéréseknek jobban örülnénk, ha tudnál mondani pár kulcsszót amiről beszélni kéne megköszönjük.

pp
7

tökjó a konf csak... :)

virág · 2006. Dec. 6. (Sze), 09.19
Helló,

én eddig minden konfon ott voltam, szeretek elmenni és körbehallgatni ezt-azt, ami éppen megtetszik a műsorfüzetből. Néhány apró észrevétel:

1. az előadók nem profi előadók (mármint nem színészek, nem énekesnők stb.) így nem várja el az ember, hogy sziporkázzanak, DE tavaly volt egy olyan előadás, amiről azért mentem el, mert az előadó egyszerűen annyira helytelenül beszélt és fogalmazott, hogy nem bírtam (többen is, nem csak én) végighallgatni :(((, picit figyelni kellene erre. Mondom, nem kell színészi magasságokba emelkedni, de azért legyen begyakorolva. Tudom időhiány stb....

2. a témák - némelyik téma nincs rendesen kifejtve, látszik rajta, hogy nincs átgondolva (nem mondok példákat, nem akarok személyeskedni). Lehetne több olyan előadó, akiknek tényleg van tapasztalata..., mert nekem tavaly az jött le, hogy el akarnak nekem adni egy rakás elméletet, amit a valóságban nem fogok használni, mert nem jó... Pozitív ellenpélda is volt bőven.

3. büfébe vegakaja! :))


(Talán lehetne néhány cég, aki tart előadást néhány valós projektről, főleg nagyobbakról, tapasztalatok, technológiák, szívások stb.) :)

Körülbelül ennyi, ettől függetlenül szeretem a konfot.