ugrás a tartalomhoz

Elköltözött a Weblabor Wiki

sly · 2006. Nov. 22. (Sze), 11.24
Mint már mindenki észrevehette, a Weblabor Wiki az elmúlt napokban eltűnt a menüsorból. Aki figyelmesebb volt, láthatta, hogy a wiki.weblabor.hu ugyan még létezik, de a kéréseket már átirányítja a webbuilder.hu-ra. Az ex-Weblabor Wiki most már ezen a címen található meg. A regisztrációk megmaradtak, a külső, a név és a webhely kezelője azonban változott. Jelenleg annyi köze van az oldalnak a Weblaborhoz, hogy a tárhelyet biztosító cég ugyanaz: a Wish Internet Consulting, és a Weblabor szerkesztői sok segítséget nyújtottak az átállásban.

A wiki új adminisztrátora én lettem. Az újabb verzióra frissítés után a wikihez egy spam szűrőt és egy felhasználó feketelistát is telepítettem, hogy a kéretlen reklámokat küldők felhasználónév regisztrálását megakadályozza. Ennek köszönhető, hogy szabadon lehet már regisztrálni is a rendszerbe. A kezelőfelület magyarra fordítása és a tartalom minőségének javítása is megkezdődött. A feladatokról bővebben a feladatlistában olvashatnak az érdeklődők.

A változásoknak köszönhetően remélhetőleg újra beindul az oldal és folyamatosan nőni fog a szócikkek száma. Tervben van nagyobb mennyiségű tartalom integrációja (cikkek, leírások stb.). Aki esetleg rendelkezik ilyennel, az jelezze felém emailben, a kapcsolati lapomon vagy magán a wikin.

Előzmények: Megvan a wiki új gazdája, A wiki jövőbeli helyét keressük.
 
1

webbuilder

virág · 2006. Nov. 22. (Sze), 11.31
Szerintem picit gáz, hogy a "webbuilder" címben, domain névben semmi nem utal arra, hogy ez egy Wiki. Zavaró, még akkor is ha rámegyek és látni, hogy Wiki szerű, vagyis végülis az, de mégsem. A bal oldalsó logónál is szerintem fel kéne tüntetni Webbuilder Wiky vagy akármi. De ez szubjektiv, lehet mást nem zavar.
2

re: webbuilder

sly · 2006. Nov. 22. (Sze), 11.44
Szerintem örülhetünk, hogy ingyen megkaptuk ezt a tárhelyet ezzel a címmel. Egyébként még kérdéses , hogy ezt az oldalt wikinek, tudásbázisnak, vagy valami másnak nevezzük e.
3

nem erről van szó

virág · 2006. Nov. 22. (Sze), 11.50
Nem a szerkesztőkről van szó, hanem a felhasználókról, nem kell megsértődni. Nem a munkát fikáztam. Egy jobb cím több felhasználót hozhat az oldalnak is. :)
4

re: nem erről van szó

sly · 2006. Nov. 22. (Sze), 11.55
Nem is sértődtem meg. Sajnos én is tudom, hogy jobb lenne mondjuk egy www.webwiki.hu cím, csak most nincs rá lehetőségem. :-)
5

hmm

virág · 2006. Nov. 22. (Sze), 12.02
Mindenesetre regisztráltam rajta, amint tudok szerkesztek is. :)