ugrás a tartalomhoz

Ebben a hónapban megjelenik az IE 7! Ki készült fel rá?

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 9. (H), 19.15
Az Internet Explorer fejlesztői blogjában IE7 Is Coming This Month...Are you Ready? címmel közölt bejegyzést Scott Graff az új böngészőt fejlesztő csapat kompatibilitásért felelős menedzsere. Mivel karnyújtásnyira van az IE 7 megjelenése, érdemes elővenni a kiadásra jelölt verziót, és ellenőrizni weboldalainkat vele. Legnagyobb sajnálatomra a Wine (és az azt használó ies4linux) még csak pre-pre alfa állapotban támogatja az IE 7 futtatását, ezért az új IE használatához csak Windowst tudunk javasolni.
 
1

Annyira nem várom

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 9. (H), 19.57
Bár nekem úgy általában nincs bajom az IE6-tal, a 7-estől azért tartok picit, mivel megnehezíti a fejlesztést a 6-osra. A Microsoft megint kényszeríteni akar minket, hogy úgy táncoljunk, ahogy ő akarja, egyre nehezebb megoldani, hogy egymás mellett fusson a kettő bármilyen virtuális gép nélkül. Mondjuk egy fél óra alatt lehet készíteni önálló változatot a 6-osból, szóval valószínűleg hamar felrakom.
2

Strike

tiny · 2006. Okt. 9. (H), 21.48
Bár ez kósza ábránd, de meg kéne vétózni a dolgot, hogy azért se fejlesszünk külön. Elegem van abból, hogy ilyen hack, olyan hack. Bár mondjuk még mindig jobb, mint az Opera bugok (div), ahol hack sincs.
3

hack :(

KergeKacsa · 2006. Okt. 9. (H), 22.01
Megnéztem az eddig szépen menő (IE5+, Firefox, Opera) css menümet IE7 alatt...
Kár volt. :(
Természetesen megint elgányolták, eléggé fura dolgokat művel...
Akkor mostantól a meglévő IE6 hack mellé külön kell amjd IE7 hackeket is csinálni, hogy müködjön az a szemét, amit nekik kellett volna müködőképesre megírni?
4

Ritkán van szükség hackekre

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 9. (H), 22.05
Ha jól dolgozol, nem nagyon kell hackelni. Gond inkább akkor lesz, ha fél év múlva kijön az IE 7.x, amiben megint javítanak pár bugot, amihez megint hackelni kell a régit... és így tovább.

Kíváncsi vagyok, milyen gyorsan fog elterjedni. Én a helyükben kötelezővé tenném a telepítését, de sajnos, mivel a biztonsági szempontok miatt csak Vistára és XP SP2-re megy fel, sok gépen marad a 6-os, tehát attól nem igazán fogunk megszabadulni évekig.
8

hm

KergeKacsa · 2006. Okt. 10. (K), 00.07
jól dolgozni?
css menü (többszintű):
Igazi böngészőkben megy.
IE6-hoz hack kell.
IE7 elrontja azt ami eddig mindenhol ment.

Hogy oldod meg hack nélkül?
10

Javascripttel

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 00.16
Javascripttel mindenképp, hisz a csak css megoldásoknak van egy olyan hibája, hogy ha véletlenül lehúzod az egeret a menüről, akkor eltűnik, és ha elég mélyen voltál, sokat kell vacakolni, mire újra kinyitod.
14

KergeKacsa · 2006. Okt. 10. (K), 00.43
No, akkor picit OFF-abb témára evezünk, de tudsz mutatni egy IE5+, FF, Opera, Mozilla alatt is müködő JS-es, többszintű, horizontális menüt?
Nekem nem igazán sikerült, pedig akkor még IE7 nem is volt. :(
18

YUI

dtaylor · 2006. Okt. 10. (K), 07.40
Nézd meg a Yahoo féle YUI js lib-et. Szerintem azzal pillanatok alatt össze lehet heggeszteni egy olyan menüt, ami minden böngészőben megy.
20

CSS menü JS nélkül

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 07.49
http://cssplay.co.uk/
32

Túlzol

krey · 2006. Okt. 11. (Sze), 19.39
Azt szerintem nem lehet állítani, hogy az IE-nek csak egy hibája van, mivel nekem már nagyon sok gondom akadt vele. CSS, Javascript; jellemző, hogy vannak dolgok amit az IE máshogy használ. Az eredeti hozzászólás hangsúlya nem a hack-en volt, hanem azon, hogy az IE mindig plusz munka, ha javascript-et írsz, akkor is.

üdv. krey
33

Az IE-nek több hibája van

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 11. (Sze), 22.03
Egy szóval sem állítottam, hogy az IE-nek egy hibája van. Ezermilliom hibája van, ezt mindenki tudja, s ez ellen lehet lázadni, "használj igazi böngészőt" jelszavakat skandálni, aztán, ha megnézed egy oldal látogatottsági statisztikáját, kiderül, hogy a látogatók 60-80%-a ezt használja. Ez van, ezt kell szeretni, meg kell tanulni együttélni vele.

Csak azt ne feledd el, hogy a többi is ugyanolyan hibás, csak máshol; minél közelebb kerülsz a böngésző "lelkéhez", a DOM-hoz, annál több szoftverspecifikus hiba kerül elő mindnél. Én pl. múlt hétfőn küldtem el a Bugzillának a háromszázötvenötezredik hibát, durva, nem?
39

Együttélés

Bártházi András · 2006. Okt. 12. (Cs), 18.31
Teljesen egyetértünk, hogy meg kell tanulni együtt élni vele. De van egy olyan választásod, hogy egy szobában laksz vele, vagy száműzöd a szomszédba. Ez utóbbi sokak tapasztalata szerint jóval hatékonyabb a webfejlesztő szemszögéből nézve.

Ami a bugzillát illeti, oda nem csak hibákat, hanem kéréseket, észrevételeket, javaslatokat is beküldenek, illetve nem minden hiba, amit hibaként küldenek be, és benne van ebben a számban a duplikáció is. Minden bizonnyal van számos hibája a Firefox-nak is, csak ez így megtévesztő lehet.

Egyébként céltalan a vita.
35

Ez nem igaz...

Anonymous · 2006. Okt. 12. (Cs), 13.18
Ne hari, de amit írsz az nem teljesen okay. Az IE márcsak azért se lehet plusz erőfeszítés, mert a legtöbb ügyfél eleve IE alá fejlesztet pl. Intranetes rendszereket stb. Úgyhogy általában más böngésző alá fejleszteni jelent plusz munkát, kivéve ha az ügyfél nem kér mást - néha kér, de legtöbbször nem. Ha tetszik ha nem ez van.

A másik dolog pedig, melyet az előttem hozzászóló is írt: a többi böngésző éppen annyira gáz, sőt...

Bár nem tudom mi neked pontosan a "plusz munka".

j.
37

Plusz munka

Jano · 2006. Okt. 12. (Cs), 18.18
Azért jelent az IE plusz munkát, mert a szabvány szerint kitalálod, hogy hogyan fogod megoldani a problémát, de az IE-ben ez nem mindig működik és plusz energiákat kell arra pazarolnod, hogy egy IE-ben működő megoldást találj.

Az intranet általában más téma, ne keverjük az intranetes feladatokkal. Internet esetén viszont a megrdenelő nem azt fogja kérni tőled, hogy IE-ben menjen, hanem, hogy minél több felhasználó használhassa a lapot. (Egyes orszégokban pedig még törvényi előírások is vannak, hogy "elérhetőnek" is kell lennie a lapnak olyan személyek számára is akik valamilyen fogyatékossággal élnek.)

A "ne hari" jellegű megfogalmazást meg a plazaba...
44

ez sem igaz...

Anonymous · 2006. Okt. 16. (H), 08.18
"ne hari", de amit írsz szintén nem teljesen igaz. Tény, hogy ha a "szabvány" szerint dologzol, akkor lesznek gondjaid, de nem csak az IE alatt...úgyhogy amit írsz megint csak +egy a sok elfogultnak tűnő vélemény közül.

Az intranet csak a te fejecskédben más téma ebből a szemszögből. A megrendelők nagy része konkrétan kéri, hogy "IE", "FF" vagy "MÁS" alatt működjön egy-egy intranetes rendszer, ezt nyugisan elhiheted. A szerződések nagy részében pedig konkrétan le van írva, hogy miben kell működnie - természetesen a legtöbb esetben ma már a Firefox is kritérium, hiszen elterjedt és jól használható.

A fogyatékossággal élők számára az elérhetőség pedig végképp nem tudom, hogy miképpen kerül ide, ez nem a böngészőtől függ, hanem az emberektől, toleranciától, empátiától - és azoktól, akik a kódokat készítik, megrendelik. Nem értem miért kevered ezt ide. Magyarországon nem nagyon figyelnek erre, de másra sem...

mindegy, lényeg, hogy szerintem semmiféle "plusz munka" nincs ezzel kapcsolatban, főleg nem az IE miatt.

A "ne hari"-hoz meg annyit, hogy inkább menjen a te elfogultságodhoz és szűklátókörűségedhez hasonló vélemény a plázába, mint a "ne hari"...
45

plussz munka annyi

toxin · 2006. Okt. 16. (H), 08.48
hogy IE alatt nincs használható js debugger, emiatt az a fejlesztés, a fejlesztői böngészőben, gy.k. fx alatt folyik, és közben megy a sűrű imádkozás, hogy a kód végül fusson ill. megfelelő sebességgel fusson IE alatt

így ömlesztve ez a bajom IE-vel ;)
http://channel9.msdn.com/wiki/default.aspx/Channel9.InternetExplorerProgrammingBugs
http://channel9.msdn.com/wiki/default.aspx/Channel9.InternetExplorerBugs

css annyira nem vészes, azt lehet folyamatosan nézni IE tab-al fx alól, de js alatt csak egy metódus(modul) megirásakor derül ki, hogy IE hogy fogadja majd, ill. fogadja-e egyáltalán

(IE7 pedig most külön bekavart, de ha a 6os eltünne a megjelenésével cakkpakk akkor elbírnám viselni :) )

üdv t
46

Van használható JS debugger IE-re

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 16. (H), 15.18
Tévedsz, itt van róla egy kis leírás:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/sdbug/Html/sdbug_1.asp

Innen tudod letölteni: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=2F465BE0-94FD-4569-B3C4-DFFDF19CCD99&displaylang=en
47

Ez szerinted használható?

tiku I tikaszvince · 2006. Okt. 16. (H), 15.44
Szerinted ez használható? Ha igen, akkor nagyon különböző módon értelmezzük ezt a szót.

Nem rég nyitottam egy témát ebben a témakörben. Több napomat szántam rá, de nem találtam egy használható megoldást sem. Ráadásul szerintem egy ilyen szoftvernek, kb azonos működést kellene produkálnia különböző gépeken. Ehez képest, a 4 gépen, ahol próbáltam életet lehelni bele, összesen 1 volt, ahol egyáltalán képes volt elindulni, és láttam valami kódot. Arról már nem is szólva, hogy ugyanúgy nem találta meg a hibás kód részletet, ahogy maga az Explorer sem.

Szerintem ez minden csak nem használható debuger. Én még az PrePrePreAlfa jelzőt sem merném egy ilyen minőségű program neve mellé írni.

De ha neked sikerült ezt használni, és jó segédezköznek tartod, akkor bocsánat.

Nem foglalkozok sokat JS-el, de nekem a debuger a jelenlegi Firebugnál kezdődik...

tikuVoltam
21

un. az a helyzet

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 08.04
én gyorsan uninstall-t is nyomtam a standalone verzióra (hirtelen felszaladt a vérnyomásom ) , erre írjátok hogy 1hónap, mikor lesz elérhető a már (css ügyileg) nem változó modell? (nézve a w3school statisztikájában 90%-os js rendelkezésre állást erősen gondolkozom én is, hogy YUI-ra fejlesztem a menüimet mostmár)

üdv t
5

IE7

Anonymous · 2006. Okt. 9. (H), 22.37
Én már nyár eleje óta IE7 - Opera - Firefox böngészőkre fejlesztek, semmi
gondom nem volt vele, többnyire Operát használok, aztán nézem meg Firefox-al és IE7-el, de eddig nagyon meg vagyok elégedve, ha van is valami anomália, azt hamar lehet orvosolni, de nagyobb hibák még nem fordultak elő.

Az IE6-ot meg neki lehet állni elfelejteni. Az már évek óta történelem.
6

Biztos vagy benne?

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 9. (H), 23.38
Az IE6-ot meg neki lehet állni elfelejteni. Az már évek óta történelem.


Ez azért nagyon merész kijelentés volt : )
7

Történelem?

pint3r · 2006. Okt. 9. (H), 23.40
Az IE6-ot meg neki lehet állni elfelejteni. Az már évek óta történelem.

Ehhez képest még elég rendesen kell optimalizálnom az oldalakat nap mint nap rá és a statisztikákban is toronymagasan visszi az első helyet. Nem mintha örülnék ennek, de azért a történelemtől még távol van...
12

aha...

Cadeyrn · 2006. Okt. 10. (K), 00.35
Te mondd, ha neked a megrendelőd azzal a történelmi vacakkal nézi a weblapot, és nem megy, akkor mit mondasz neki? IJBM? (így jártál b*meg?)

Baromira nem történelem sajnos, és nagyon szeretnék látni végre valamit, ami kötelezően lecseréli a régieket az újra. De mindenhol, nem csak itt-ott, meg majd azon a rendszeren, ami egyszer megjelenik.
13

én is használom már

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 00.40
egy melóhoz nekem is fel kellett rakni az IE7-et.. és persze jó MS szokás szerint nem is sikerült egyszerűen eltávoltani vagy downgradelni.. komplett rendszer telepítést meg nem akartam.. szal itt ragadt
Tapasztalatom szerint fejleszteni IE7re könnyebb.. jobban hasonlít a FF-re mint az IE6 (működés szempntjából) ami gondolom annak köszönhető hogy picit közeledtek a szabványokhoz saját bevallásuk szerint is.. meglévő (IE6-ra fejlesztett) oldalaknál viszont vannak bajok.. még az elterjedtebb CMS rendzsereknél is sajnos a mambó/joomla adminja pl használhatatlan IE7-tel.. és drupal is csinál érdekes dolgokat.. szal lesz vele szívás.. nekem főleg az hogy most nem tudom megnézni IE6-ban a cuccokat ...
16

próbáld ki

amonrpg · 2006. Okt. 10. (K), 06.03
Helló!

http://browsers.evolt.org/?/ie/32bit/standalone

Elvileg ezek standalone, azaz kitömöríted egy könyvtárba, és ráböksz az exere verziók. Elvileg jó is. Remélem gyakorlatban is, bugnál még nem teszteltem, hogy azonosítsam. :D
9

nem volt olyan merész...

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 00.09
A 20 éves trabantom is történelem. Mégis megyek vele.
Attól, hogy valami használva van, még nem jelenti azt, hogy akkor már nem elavult. Szerintem.
11

Nem erről volt szó

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 00.18
Senki sem mondta, hogy nem elavult. Viszont még messze nem történelem, és sajnos számolni kell vele.
15

De ha a felhasználók többsége azt használja....

Dj Faustus · 2006. Okt. 10. (K), 04.15
...akkor még figyelni kell rá - különben potenciális látogatókat vesztesz:
17

Felraktam

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 07.26
Felraktam az RC1-et, nem kicsit hajaz a Firefoxra. Mondjuk, egy-két hajmeresztő usability hiba volt benne, mint például, hogy a navigációs sor elemeit nem lehet sima toolbar elemek módjára áthelyezni.

Webfejlesztés szempontból annyit, hogy nem találkoztam túl sok broken page-el. Van hozzá egy csinos bug reporting tool, amivel rugdosni lehet az MS-t, hogy javítsa ki. A mostani fejlesztőcsapat nekem nem egészen MS-esnek tűnik, teljesen más a hozzáállásuk. Bár lehet, hogy a Firefox nyomására választottak ilyeneket a Szilikon völgyben.
19

IE és hozzá tartozó munka mennyiség

dtaylor · 2006. Okt. 10. (K), 07.43
Mindig szivok ie-vel. Ha egy oldal teljesen szabványos, tökéletesen néz ki FF/Opera alatt, akkor jön a munka nagyobbik része: IE-ben is működjön. Hála az ms fícsöröknek, ez a munkaidő most megkétszereződik. Minimum.

Ahelyett, hogy az activex vacakoknak csináltak volna egy plugint ff alá, és kész.
22

rossz a hozzáállás

Gixx · 2006. Okt. 10. (K), 14.16
Szerintem rossz a hozzáállása annak, aki egyszerre csak egy böngészőre csinálja és utána nézni a többiben. Innentől kezdve nem elfogulaltlan a szerkesztő és mindenáron 'az a rohadt [BÖNGÉSZŐ] hozza be rosszul az oldalt'.

Tapasztalatom szerint sokkal gyorsabban végzek, ha a feladatot részfeladatokra bontom és minden részfeladat elkészültével megnézem mindegyikben. Aki nem így csinálja, az biztos meglepődik majd, hogy a szokásos "2-ben jó 1-ben nem jó" felállás nem mindig csak "FF-Opera vs. IE" esetre működik. Sőt... Mindegyik böngésző találta már magát egyedül nálam.
De ha felosztjuk, akkor csak egy kis részt kell korrigálni, nem pedig egy egyész site-ot újra átnézni és debugolni.

Ugyanakkor bátran használjátok a javascriptet, azért van. Ha látványt akarsz, akkor önmagában a CSS kevés. Ha csak tartalmat, akkor a CSS is sok lehet.

Vannak JS osztályok (YUI, prototype), amik gyönyörűen elfedik a böngészők JS-beli különbségeit, és olyan interface-eket adnak, amiket minden modern böngésző esetén ugyanúgy kell használni.

Tervezéskor meg kell találni az egyensúlyt, és fejben kell tartani, hogy melyik böngésző, mit ismer, és jóelőre végig kell gondolni, hogy egy adott elképzelést milyen úton-módon akarunk megvalósítani, mert CSS esetén pl a legegyszerűbb/leggyorsabb szabványos megoldás csak a legritkább esetben fekszik minden böngészőnek.

De vannak JS osztályok, amik meg az ezeket a renderelési hibákat hivatottak javítani. Pl.: a Dean Edwards féle nem-mai IE7 JS osztály nekem nagyon bevállt, és sok olyan CSS buherálásoktól mentett meg, ami igencsak rabolta volna az időmet. link

Ismerni kell a lehetőségek korlátait és ha azon belül maradunk, akkor nincs 3 szoros, négyszeres fejlesztési idő.


De mint mindig: lehet, hogy hülyeséget írtam, de nekem ez a pillanatnyi meglátásom :)
23

re

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 14.37
Szerintem rossz a hozzáállása annak, aki egyszerre csak egy böngészőre csinálja és utána nézni a többiben. Innentől kezdve nem elfogulaltlan a szerkesztő és mindenáron 'az a rohadt [BÖNGÉSZŐ] hozza be rosszul az oldalt'.


nem hinném, hogy van ilyen, sztem mindenki váltogatja egyfolytában ( http://ietab.mozdev.org/ -al )

nem hiszem hogy opera szempont lenne ( http://www.thecounter.com/stats/2006/September/browser.php
http://statgep.hu/stat/swfroads/browser-all.sx )
de mivel követi a szabványokat, akkora gond nincs vele (js-el igen, van már debugger hozzá vajh :S )

Vannak JS osztályok (YUI, prototype), amik gyönyörűen elfedik a böngészők JS-beli különbségeit, és olyan interface-eket adnak, amiket minden modern böngésző esetén ugyanúgy kell használni.


prototype-ot tudom mondani, a gyönyűrően az túlzás, igyekszik elfedni a jó szavak :)

Tervezéskor meg kell találni az egyensúlyt, és fejben kell tartani, hogy melyik böngésző, mit ismer, és jóelőre végig kell gondolni, hogy egy adott elképzelést milyen úton-módon akarunk megvalósítani, mert CSS esetén pl a legegyszerűbb/leggyorsabb szabványos megoldás csak a legritkább esetben fekszik minden böngészőnek.


hát sokat nem lehet találgatni, IE6 -ra kell feljeszteni (és hack-elni) mert buta mint a tök
http://www.webdevout.net/browser_support.php?IE6=on&IE7=on&FX1_5=on&OP9=on&uas=CUSTOM
aztán ha IE6 ok (jöhet a 7 :D ) , a többin már elmegy ami IE-n is (js és protoype-al való fejlesztésre írtam ezt, hack-et meg css-re)

De vannak JS osztályok, amik meg az ezeket a renderelési hibákat hivatottak javítani. Pl.: a Dean Edwards féle nem-mai IE7 JS osztály nekem nagyon bevállt, és sok olyan CSS buherálásoktól mentett meg, ami igencsak rabolta volna az időmet. link


én egyszer megnéztem egy komplex oldalnál, lefagyott az IE tőle, igaz rég volt :(

De mint mindig: lehet, hogy hülyeséget írtam, de nekem ez a pillanatnyi meglátásom :)


ezt én is csak ismételni tudom :)))


üdv t
26

burjánzó kód

Marcell · 2006. Okt. 10. (K), 18.27
De vannak JS osztályok, amik meg az ezeket a renderelési hibákat hivatottak javítani. Pl.: a Dean Edwards féle nem-mai IE7 JS osztály nekem nagyon bevállt, és sok olyan CSS buherálásoktól mentett meg, ami igencsak rabolta volna az időmet.
Ennek azonban megvan az a hátránya, hogy a kódja mindig szerepel az oldalban, és ha az X fícsör közül csak X-10 darabot használsz, akkor az a 10 feleslegesen lassítja a letöltődést. Én úgy gondolom, hogy előbb utóbb minden bugra lesz egy bevált foltod és azokat okosabban lehet kézzel illeszteni - ha tényleg szükséges.
41

Burjánzó kódra

sly · 2006. Okt. 15. (V), 12.47
A napokban megfordult a fejemben, ami neked is most. Azon gondolkoztam, hogy az ismertebb függvénykönyvtárakhoz miért nincs valami csomagoló eszköz. Például a prototype 40 kb-os kódját nagyon le lehetne kicsinyíteni, ha összecsomagolás után ki lennének belőle szedve a szükségtelen függvények, megjegyzések, felesleges újsorok és szóközök, illetve a változók, függvénynevek, stb. is rövidítve lennének.
42

jsbuilder ?

toxin · 2006. Okt. 15. (V), 15.22
http://www.jackslocum.com/yui/2006/09/17/js-builder-a-simple-javascript-build-tool/

még nem néztem, csak a screenshoot-okat, ill. bookmarkoltam :) de hasznosnak látszik

üdv t
43

Valami ilyesmire gondoltam

sly · 2006. Okt. 15. (V), 21.17
Igen, hasonlóra gondoltam. Nem hiszem, hogy egy ilyenhez kellene külön program. Ezt egy JS-HTML programocskával is le lehetett volna rendezni.
24

Túlzás a 7-es verzió

Hidvégi Gábor · 2006. Okt. 10. (K), 15.01
Én egyébként az IE7-et inkább IE6.1-nek hívnám, mert kb. annyival tud többet.
Nem mondom, hogy felesleges pl. a Phishing filter, de aki használta a fejét eddig is böngészés közben, az nem futott be ilyen hibába, és nem garantált, hogy egy ilyen eszköz meg fogja a jövőben védeni. Hisz most is a bűnözők egy lépéssel előbb járnak és fognak is szerintem.

Egy barátom pl. az utóbbi tíz évben egyszer tett fel egy Norton Antivirust, az egyedüli védelme egy adsl router beépített tűzfala, és ebben a tíz évben nem volt vírusa, adware csak egyszer. Szóval mindez csak hozzáállás kérdése, meg hogy hiszünk-e a víruskeresőgyártók (akik az internet biztosítótársaságai) marketingszövegeinek.
25

re

toxin · 2006. Okt. 10. (K), 15.21
Egy barátom pl. az utóbbi tíz évben egyszer tett fel egy Norton Antivirust, az egyedüli védelme egy adsl router beépített tűzfala, és ebben a tíz évben nem volt vírusa, adware csak egyszer. Szóval mindez csak hozzáállás kérdése, meg hogy hiszünk-e a víruskeresőgyártók (akik az internet biztosítótársaságai) marketingszövegeinek.


lottózni nem szokott ilyen szerencsével :D , nekem is az volt, 2. héten, bekapcs gép, norton exe fájljai nullára írva, legközelebbi induláskor már be se jött win... , azóta nod 32-van ... :)

üdv t
27

norton

Anonymous · 2006. Okt. 10. (K), 20.59
Aki symantec-et meg norton-t használ, az meg is érdemli.

Memóriazabáló istencsapásai...

Az avast vagy a Nod32 halmozottan hatásosabb szerintem.
28

letelepítés

Hojtsy Gábor · 2006. Okt. 11. (Sze), 11.11
Ha valaki mégis az IE6-ot akarja visszakapni IE7 béták/rck telepítése után, akkor itt találhat potenciális segítséget: Uninstall Internet Explorer 7 Rc1
29

Detecting IE7+ in JavaScript

Török Gábor · 2006. Okt. 11. (Sze), 13.48
Az Ajaxianban olvasható egy gyűjtés arról, hogyan különböztessük meg az IE7-et JavaScriptben.
30

nemtudom kihogyvan vele

toxin · 2006. Okt. 11. (Sze), 14.09
nekem ez tünt a legbarátságosabbanak

<!–[if IE 7]>
<script>isIE7 = true;</script>
<![endif]–>


kössz a linket természetesen :)

üdv t
31

Mindig a használni kívánt funkcióra kell ellenőrizni

Jano · 2006. Okt. 11. (Sze), 17.06
Mindig a használni kívánt funkcióra kell ellenőrizni, hogy van-e.
34

+1

Hodicska Gergely · 2006. Okt. 11. (Sze), 23.56
+1 :)


Felhő
36

node

toxin · 2006. Okt. 12. (Cs), 13.55
ezvolt a kérés/kérdés, kééremszépen

hogyan különböztessük meg az IE7-et JavaScriptben


üdv t :)))
38

Válasz

Bártházi András · 2006. Okt. 12. (Cs), 18.26
Igen, erre a kérdésre volt az a válasz, hogy ne tegyük, mert valójában nem ez a feladat. Tudod: nincs kanál.
40

re

toxin · 2006. Okt. 12. (Cs), 20.06
eddig nem gondolkoztam, hogy kéne, aztse tudom miért kéne (új még nekem IE7, félnapja nézem), eddig metóduslétezést vizsgáltam, ahogy írtátok is (és ahogy js fejlesztő könyvek is írják), prototype fejlesztés közben, meg ami IE alatt megy az megy fx alatt is, maradékot elrejti a kódbázis

üdv t

ui: egyébként a v2-es IE dominspector, nagyon jó lett, nem lesz blog belőle? http://www.ieinspector.com/dominspector/ vagy volt valahol, nem emlékszem, néhány funkciójában jobb FireBugnál is, (bár még csak most barátkozom vele, de már nagyon nagyon kellett egy ilyen)
48

Végleges (? :)) változat

csla · 2006. Okt. 19. (Cs), 08.08