ugrás a tartalomhoz

Újítások a Ruby és a PHP honlapján

Hojtsy Gábor · 2006. Szep. 13. (Sze), 21.23
Juhász Attila hívta fel a figyelmünket, hogy a Ruby nyelv honlapja tegnapra egy igen komoly változáson esett át. Érdekes egybeesés, hogy a PHP honlapja is a napokban újul meg, legalábbis ami a mögöttes HTML (és részben a PHP) kódot illeti. A PHP.net webhely lapjai egyelőre csak ráncfelvarráson estek át, táblázatos elrendezésről CSS alapú megoldásra áttérve, melynél kifejezett igény volt a megjelenés szempontjából észrevétlen váltás. A Ruby honlap azonban sokkal többet lépett előre.

Juhász Attila küldte be nekünk a következőket:

A Ruby on Rails számos fejlesztőnek keltette fel a figyelmét, akik miközben megismerkedtek a keretrendszerrel, megtanulták a Ruby nyelvet is. A megnövekedett népszerűség a Japánból származó szkript nyelv előtt is új távlatokat nyitott. Számos kezdeményezés után megújult a nyelv hivatalos oldala is, nézzetek körül rajta!

Aki nem ismerné, a Ruby egy teljesen objektum orientált szkript nyelv, ami főként egyszerűségéről és olvashatóságáról híres. A szintakszisa a Python-éra hasonlít, sebességében még azonban kicsit alatta marad. Van Java virtuális gép alatti megvalósítása is JRuby néven. A Sun pár napja hivatalosan foglalkoztatja a JRuby csapatot.
 
1

Nos

yaanno · 2006. Szep. 14. (Cs), 07.59
Ez egy igen csinos kis oldal lett :) És amint látom a Radiant nevű lightweight cmst használja. Szép munka.