ugrás a tartalomhoz

Hogyan készül el egy webhely?

Hojtsy Gábor · 2005. Dec. 11. (V), 20.32
A webbel foglalkozó cégek számára nem mindig nyilvánvaló, hogy bizonyos potenciális kliensekhez alternatív ösvényeken át vezet a siker útja. Van, aki még nem értette meg a webes projektek működésének folyamatát, esetleg első webhelyét készítteti, és természetesen azt várja el, hogy a megbízott cég maradéktalanul teljesítse az igényeket. A való életben azonban nem egy ilyen egy bemenetű és egy kimenetű folyamat a webes projektek kialakítása. Erről készítettek a PingMag szerkesztői egy ötletes ismertetőt.

A webhely szerkezetének tervezése

A három játékfigura által megszemélyesített programozó, tervező és kliens egyszerűsített modellben a szerzők végigvezetik az olvasót (céljuk szerint egy potenciális klienst) azon a folyamaton, amin keresztül egy való életbeli együttműködésnek is le kellene zajlania. Legalábbis ideális esetben. A háromszereplős egyszerű modell amellett, hogy szórakoztató, rávezet a legfontosabb kérdésre, a jól működő együttes munkára, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy elégedett legyen a megrendelő az eredménnyel. Mindezt szerencsére sokkal szórakoztatóbban teszi, mint egy formális folyamatleírás.
 
1

ez nem LEGO

laze · 2005. Dec. 11. (V), 21.57
Az ötlet jó, meg a cikk is aranyos, és nem veled akarok kötekedni, Goba, de ezek nem LEGO figurák... :(
2

elismerem

Hojtsy Gábor · 2005. Dec. 11. (V), 22.18
A talpuk alapján én is láttam (egyébként szerintem simán lehetnének LEGO figurák, én is tele voltam ilyenekkel annó), de nem gondoltam, hogy lesznek ilyen LEGO rajongók, akik ezt az apró rásegítést nem veszik jó néven. Jó alapot adott volna egy későbbi keresőkifejezésnek.
3

Így is jó

Tome · 2005. Dec. 12. (H), 16.46
Ha csak hozzászólásként is, de benne van a cikk szövegében a LEGO szó, nem? Szóval lehet majd rá így is keresni...
4

<Nincs cím>

Kérésre törölve 10. · 2005. Dec. 12. (H), 16.59
Nem vagyok benne biztos, de asszem ezek Playmobil figurák.:D
___________
by ChaTeve
5

uppsz...

laze · 2005. Dec. 12. (H), 17.27
Izé, nem akartam ekkora vihart kavarni ezzel... A helyzet az, hogy akár valóban lehetnének is, mert ma már a LEGO nem csak a klasszikus "LEGO figurákat" gyártja.

Ez egy klasszikus LEGO figura.

Ez pedig egy igazi Playmobil...

Azt hiszem, többet kellene játszanotok! :)

De ha az jó, akkor a legközelebbi PHP konferencián LEGO figurákkal tarkított előadást fogok tartani... :)

Egyébként a figurák anyagi minősége is segít a döntésben. Mind a LEGO, mind a Playmobil nem olcsó játék, és ehhez méltóan műanyaguk is kiváló minőségű és megjelenésre is esztétikus.

Üdv: laze

p.s.: De ugye nem bántottam meg senkit? :o Nem akartam...