ugrás a tartalomhoz

Itt az 1 TeraByte-os email szolgáltatás

Bártházi András · 2005. Okt. 4. (K), 20.53
A háttértárak méretének növekedésével egyre kevésbé lesznek tárhely problémáink, hiszen az egyes tárolandó tartalmak mérete nem hogy nőne, de az újabb tömörítő technológiáknak köszönhetően inkább csökken. Ma már leugorhatok a boltba, és vehetek egy 300 GB-ot winchestert, és még az ára sem az elképesztően drága kategória (tudom, 640k mindenre elég). Tavaly, a GMail 1 GB-os tárhelyével nagy vihart kavart, sokáig nem tértek magukhoz a konkurensek (a magyar szolgáltatók közül nem tudom, hogy beérte volna egy is, a díjmentes kategóriában). Nos, most megjelent az 1 TeraByte-os email szolgáltató.

A MailNation nem kis dologba vágta a fejszéjét, messze lekörözve a GMail-t (mely jelen pillanatban 2,6 GB környékén jár) és a többi szolgáltatót 1 TeraByte-os email tárhelyet kínál, ingyen és bérmentve. El nem tudom képzelni, hogy milyen architektúra lehet a szolgáltatásuk mögött, s el nem tudom képzelni, hogy mire lehet használni egy ilyen tárhelyet. A GMail anno még 1 GB-jának megtelítése a Weblabor és más oldalak levlistáival sem volt túl sikeres projektem, ha a GMail egy életre szóló tárhelyet kínál, akkor a MailNation pár száz életre elegendőt.

Az oldal döcög, néha nem elérhető a hirtelen támadt érdeklődésnek köszönhetően, de ez nem túl nagy meglepetés azt hiszem, valószínűleg hihetetlen nagy forgalmuk lehet - mindenestre nem túl bizalomgerjesztő, én meglepődnék, ha sokáig fennmaradnának (illetve nem vagyok benne biztos, hogy nem egy viccről van szó csak, mint anno a 20 byte-ra tömörítő szuperhatékony tömörítőknél). Mindenesetre kipróbálni megéri, s lehet nagyokat csodálkozni, hogy ma már ilyet is tud valaki, ha akar.

További vélemények: Google Blog Search: MailNation
 
1

Wow...

Kérésre törölve 10. · 2005. Okt. 4. (K), 21.06
Szerintem remek. Nincs reklámszöveg a levél alján, nincsenek levelezés közben idegesítő reklámok. Megpróbáltam megkeresni a hibákat, de szerintem egyedül az rossz benne, hogy max. 10 MB-s limit van.
Kíváncsian várom, hogy ez most egy ideiglenes reklámfogás lesz vagy tényleg ennyire nagylelkűek a fejlesztők.:)
___________
by ChaTeve
2

Szerintem kamu

tiny · 2005. Okt. 4. (K), 21.27
Szvsz nincs nekik "még" 50 terrabájtnyi merevlemez-kapacitásuk sem. Én a Google számlálójában is kételkedem. Úgyse fog senki 1 gigánál nagyobb fájlt küldeni a másiknak, így nyugodtan lehet számolni fejenkénti max. 1 gigával szerintem. Ha azt valaki kihasználja, akkor gratulálok neki. Meg különben is ha nagy bajban vannak, betömörítenek pár régen megnyitott mail-t és máris több helyük van és a reklámfogás sem vallott kudarcot.
A másik dolog meg az, hogy az időlimit miatt én a google mail-lel 5 megát sem tudtam küldeni. A Firefox szépen kiírta, hogy időtúllépés és a mail nem lett elküldve.
UI: Más böngészővel nem próbáltam
Mr.Tiny
3

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Okt. 4. (K), 21.40
Hogy nagy tárhelyed van nem azt jelenti, hogy akkor most a filmeket e-mailben kéne elküldeni a havernak. Egyszerűen nem arra való. Nyilván ennyi helyet senki nem fog belátható időn belül megtölteni levelekkel. Viszont jól hangzik és mindenki beszél róla. Ez volt a cél és ime a nagyszerü eszköz. Még a weblabor is megirta :)
15

Bocs

tiny · 2005. Okt. 5. (Sze), 20.58
Igazad van, kissé túloztam, de fényképek még elmehetnének, de azt is kevesen küldenek.
Mr.Tiny
5

Nem átvágás

sayusi · 2005. Okt. 4. (K), 23.15
Én nem kételkedem, hogy a Gmail átvágás, mert majd egy éve gmail-os címen bonyolítom az összes levelezésemet (ebben van egyetemi tananyagtól kezdve minden és jópár 10 megás fájl) így majd 1,7 gigánál tartok a számláló szerint. Hiába törlöm a levelemet az a kukában megmarad és ahogy ismerem a forgalmamat az valóban annyi, amennyit mutat.

Igazából azt kellene kipróbálni, hogy fuse -al felcsatolod és ha lehet a méretet nézni,akkor hajrá.

Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" -Cromwell
17

1 ember a sokból

tiny · 2005. Okt. 5. (Sze), 21.03
Nem hinném, hogy a gmail tárhelyeket regisztráló emberkéknek ha az átlagát is vesszük, van az 300 megánál több. Abban én sem kételkedem, hogy a Google nem kispályás és rengeteg tárhelye van, de dtamas-sal értek egyet. Gondolj bele. Ki küldözget minden nap ilyen fájlokat? Csak aki rendszeresen használja vagy nincs FTP tárhelye.
Mr.Tiny
8

tárhely fikció

Dohány Tamás · 2005. Okt. 4. (K), 23.59
Én úgy képzelem el ezt a nagy postafiók méretet, mint a bankrendszert. Nyilván nincs annyi tárhelyük, hogy mindenkinek külön odaadjanak 1TB-ot, tehát annyit adnak oda amennyit használ a user, aztán más kérdés, hogy elvileg elmehet 1TB-ig. A bank sem tud egyszerre fizetni mindenkinek, mert nincs nála annyi pénz, tehát ekkor csődbe menne, viszont a folyamatos pénzforgalom simán benne van a keretben. Nem tudom mennyire életszerű az analógiám...

--
Dohány Tamás
http://www.dtamas.dynamo.hu
9

gmail 30MB

Anonymous · 2005. Okt. 5. (Sze), 07.07
Gmail max 30MB-os levelet tud fogadni/küldeni. A script futási időtúllépéssel kapcsolatban figyelmedbe ajanlom, h nem csak webfelületen lehet mailt küdeni/fogadni.
12

gmail 10MB!

Tome · 2005. Okt. 5. (Sze), 15.55
What's the maximum attachment size?
With Gmail, you can send and receive messages up to 10 megabytes (MB) in size.
16

ismerem a POP3-t, de ...

tiny · 2005. Okt. 5. (Sze), 21.00
... ha jól tudom, akkor a gmail-lel csak weben lehet fájlt küldeni. Ha nem, akkor javítsatok ki. Csak erről volt szó, nem azt mondtam, hogy Outlook-ból vagy más mail programból is képtelen vagyok küldeni.
Mr.Tiny
19

SMTP

Tome · 2005. Okt. 6. (Cs), 14.50
Kimenő levélnél, hogy jön a képbe a POP3 és egyátalán az e-mail szolgáltató? Szerintem akkor érdemes az internetszolgáltató SMTP szerverét használni...
Szóval nem iagzán értem, hogy pontosan mit akarsz mondani ezzel a webes fájl küldéssel?!
20

Azt, hogy ...

tiny · 2005. Okt. 6. (Cs), 15.17
... a gmail webes felületével fájlokat elvileg lehet csatolni, gyakorlatilag nekem nem sikerült. Az internetszolgáltató SMTP szerverét használom, de vannak olyan e-mail szolgáltatók, amelyeknek smtp szerverük is van. A gmail-nek meg ha jól tudom még POP3 sincs, legalábbis amit én el tudok érni a gépemen lévő Outlookból. Most már érted? Ha még így sem, akkor hagyd a ****ba.
UI.: A leveled szerint lehet e-mailt küldeni gmail nélkül gmail-es címről? Mert ahogy olvastam ez jött le, de nem hallottam még ilyenről.
Mr.Tiny
21

válaszok

Tome · 2005. Okt. 6. (Cs), 18.16
Webes felületen keresztül is lehet a Gmail-lel fájlokat csatolni/küldeni.
A Gmail rendelkezik SMTP és POP3 szerverrel is. (Konfiguráld be megfelelően az Outlook-od, a Help Centerben részletesen le van írva!)
Igen, be lehet állítani a levelező programban, hogy milyen cím jelenjen meg fel feladóként. (Mozilla TB-ben pl. Eszközök>Postafiókok beállításai...>[postafiók neve]>E-mail cím)
22

Thx

tiny · 2005. Okt. 6. (Cs), 19.37
KÖszi szépen.
Mr.Tiny
23

alternatív email cím

Granc Róbert · 2005. Okt. 7. (P), 11.31
A leveled szerint lehet e-mailt küldeni gmail nélkül gmail-es címről?

Természetesen lehet, minden normális kliensnél be lehet állítani több email címet is. A The Bat! esetén pedig például be sem kell állítani alternatív email címet, a levél írásakor megjeleníthetőek a "From:" és "Reply-To:" mezők is, amibe tetszőleges kimenő email címet írhatunk akár...

Másrészt viszont egy-két hónapja már ez a lehetőség (fordított irányban) a GMailben is megvan, azaz más saját email címeket is meg lehet adni a GMail beállításoknál, és azzal is küldhetsz levelet...

/r.
4

helyesírás

Anonymous · 2005. Okt. 4. (K), 22.55
terra = tera
6

Javítva

Török Gábor · 2005. Okt. 4. (K), 23.17
Igazad van, köszönjük, javítottam.
7

vélemény

Dohány Tamás · 2005. Okt. 4. (K), 23.48
Szerintem innentől kezdve már érdektelen, hogy ki, kit és mennyivel licitál túl, ez már csak marketing fogás. Lehet azt mondani, hogy 1000 GB-os postafiók, de ezt már senki sem tudja leellenőrízni. Esetleg a spammerek, vagy fanatikusok akik mondjuk 3 évig minden nap 1GB levelélforgalmat generálnak. Ez meg már túlmutat a technológián, hiszen a levelezés nem arra való, hogy ekkora fileokat küldözgessünk. A szolgáltatások hatékonyságát, rendelkezésreállását még bőven lehetne javítani, az fontosabb lenne. Meg aztán az sem elhanyagolható, hogy milyen szerződést fogadunk el a postafiók létrehozásával...

--
Dohány Tamás
http://www.dtamas.dynamo.hu
10

"64k mindenre elég"

RelakS · 2005. Okt. 5. (Sze), 07.50
Én úgy tudom, hgy 640k-ról volt szó, merthogy annyi volt a címezhető memória :)

-=RelakS=-
11

Jól tudod

Bártházi András · 2005. Okt. 5. (Sze), 08.03
Valóban. Helyesen tehát: "640k mindenre elég" / "640k ought to be enough" Bill Gates, 1981. A hírben is javítottam. Nem vagyok formában. :)

-boogie-
13

Architekruta

sajt · 2005. Okt. 5. (Sze), 16.41
En tudom milyen architektura van mogotte: Marketing architektura. Ha jol lattam egy uzenet max 10 mb-os lehet, tehat valoszinuleg senki nem fogja kihasznalni.

--
Ámon Tamás - http://amon.hu
14

Csoda

Anonymous · 2005. Okt. 5. (Sze), 17.40
"Csodák azért nincsenek..."
- ahogy az már sokszor beigazolódott főleg az informatikában.
18

Minek?

Dualon · 2005. Okt. 6. (Cs), 12.55
A 20MB-os tárhelyem se használom ki... nyilván van, akinek jól jöhet, de a cicás képek, meg a be happy prezentációk még 1 GB-ba is bőven beleférnek.
24

Hm

Anonymous · 2005. Okt. 10. (H), 17.51
Dear user,

Please note that MailNation Solutions is currently aware of the speed issue of our site. Our services have been in such high demand that it is imperative for us to upgrade our servers. Therefore, next weekend, we are upgrading our servers to dual xeon processors to replace some of our older single-processor machines. We anticipate the ability to double our current capacity to speed everything up around here. We do apologize for the abysmal speed as of now. However, we do believe our server speed is still better than most email services out there, but better is not enough. We intend to be the best, and next week's upgrades will allow us to do just that. Please bear with us. More details to come.

Sincerely,
Allan H.
Systems Administrator