ugrás a tartalomhoz

Megjelent a Mozilla Firefox 1.0.7

Bártházi András · 2005. Szep. 22. (Cs), 11.20
Megjelent a Mozilla Firefox böngésző 1.0.7-es hibajavító változata, a tegnapi angol változatok után immáron magyarul (és még jópár nyelven) is. Ez a változat két súlyos hibát javít: a nemzetközi domainnevek kezelésével kapcsolatosat (erre időközben egy letölthető patch is kijött) és a linuxos parancssori URL kezelési hibát. Ezen kívül további kisebb biztonsági és stabilitási javításokat is tartalmaz, például az automatikus proxy konfigurációs scriptek kezelése terén. A frissítés javasolt!

További információkat a Firefox 1.0.7 kiadási jegyzékében találhatunk. A legfrissebb magyar változat letölthető a Firefox.hu oldalról, illetve az összes elérhető nyelvi változat letölthető a hivatalos Mozilla FTP címekről.

A linuxos parancssori hibát példa nélküli sebességgel javították, a tegnap előtti bejelentés után egy nappal javítást tettek közzé.
 
1

Mozilla 1.7.12 Released

Török Gábor · 2005. Szep. 23. (P), 10.08
Ahogy várható volt, megjelent a Mozilla javításokat tartalmazó kiadása is.
2

Frissült az Ubuntu csomag

Török Gábor · 2005. Szep. 24. (Szo), 20.59
Már az Ubuntu-felhasználók is telepíthetik a javított Firefoxot csomagból (mozilla-firefox 1.0.7-0ubuntu0.1).
3

Megéri?

Bártházi András · 2005. Szep. 24. (Szo), 21.09
Én úgy gondolom, hogy a legegyszerűbb, ha nem csomagból telepíti az ember. Egyrészt a nem hivatalos verziókkal néha gond is szokott lenni, másrészt, és ez sokkal fontosabb lehet, a következő verzióktól bináris update lehetőség lesz, amivel pillanatok alatt (azonnal) frissíthető lesz a Firefox.

-boogie-
4

Kényelmes

Török Gábor · 2005. Szep. 24. (Szo), 21.15
Kényelmes, mert a csomagok frissítése (upgrade) alkalmával frissül a Firefox is, nem kell külön telepíteni. Idáig egy olyan estet éltem meg, amikor Ubuntu hibából 2 napig nem volt használható a disztribúcióval érkező böngésző. Szerintem ezen a téren is a fogyasztói preferencia dönt (: