ugrás a tartalomhoz

Rövidesen megjelenik a DBDesigner4 utódja

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 2. (P), 12.42
A DBDesigner4 szoftverével vált híressé Michael Zinner, és ennek köszönhette, hogy a MySQL kötelékébe vette, és felkérte számos asztali szoftver kifejlesztésére, melyeket azóta örömmel töltenek le és használnak a MySQL alkalmazói. A megjelent ingyenes Migration Toolkit, Administrator és Query Browser eszközök mind az ő nevét dícsérik. Bár ezeknek vannak kisebb hibái, újabb eszközök fejlesztése is kilátásban van, illetve sokan vártunk a DBDesigner4 felújított kiadására.

Úgy tűnik ez az idő végre elérkezik. A MySQL.com fórumában jelentette be Michael az új MySQL Workbench nevű eszközt, amely már első alfa kiadásában is biztosítani fogja a korábbi DBDesigner4 legtöbb funkcióját. A szeptember 12. napján a nyilvánosság elé kerülő alfa verzió támogatni fogja a séma objektumok szerkesztésének lehetőségét, többféle modell nézettel. Képes lesz meglévő adatbázis szerkezetek relációinak visszafejtését, és SQL szkripteket is tud majd generálni. A jövőben sokkal több szolgáltatást várhatunk, többek között DBDesigner4 projekt importálást is.

Köszönjük névtelen látogatónknak, hogy felhívta figyelmünket az újdonságra.
 
1

<Nincs cím>

saxus · 2005. Szep. 3. (Szo), 17.30
Korábban néztem a Query Browsert és nem tetszett. Maradtam a MySQL Control Centernél, ami nekem jobban bejött (annak ellenére, hogy a QB több mindent tud), sajnálom, hogy leállították a fejlesztését.

Viszont ahogy elnéztem a DBDesigner4-ről a screenshotot a Screenshotokat kezdett tetszeni. Szerintem ki is próbálom ma.

Kíváncsian várom az új változatot (csak nehogy olyan legyen a felülete, mint a QB-nek, mert szerintem egy fejlesztői programnak legjobb az egyszerű funkcionális felület. Igaz lehet, hogy én vagyok túl minimalista a GUI-kal kapcsolatban).