ugrás a tartalomhoz

A Mambo fejlesztők megválnak a Miro-tól

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 18. (Cs), 19.54
Sokan várták, hogy a nyílt forrású Mambo tartalomkezelő támogatására alapítandó Mambo Foundation segíteni fogja a szoftver jövőjét. A mai napon elindított alapítványi webhely kapcsán azonban teljesen más irányba indult a folyamat. A Mambo fő fejlesztői szembefordultak a valamikori anyacég, a Miro által elindított alapítvánnyal. Az okok világosak.

A Mambo fejlesztőinek nyilatkozata szerint a cég a közösség teljes megkerülésével indította el az alapítványt. A Miro vezetője által felkért tagok alkotnák az alapítvány vezetőinek körét, és a copyright jogokat is a cég vinné tovább. Ennek a fordulatnak a hatására döntöttek úgy a Mirótól egyébként már jó ideje függetlenül fejlesztő csapat tagjai, hogy megválnak a cégtől, és más néven tervezik a tartalomkezelő újabb kiadásainak megjelentetését. Egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a vita eredménye, a Mambo fejlesztői a Software Freedom Law Center tanácsait kérték az ügyben.
 
1

jogi gondok

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 19. (P), 15.20
John Cox mutat rá a jogi problémákra, többek között a csomagban lévő ikonok gondjaira.
2

<Nincs cím>

mamboserver · 2005. Aug. 19. (P), 15.31
A Miro nem gondolta, hogy a mambo ilyen elterjedt lesz! Én egyet értek a szétválással! Ez nem új keletű dolog!


-----
mamboserver.hu
3

nem gondolta?

Hojtsy Gábor · 2005. Aug. 19. (P), 15.46
A Miro nem gondolta, hogy a mambo ilyen elterjedt lesz!
Ezzel mit szerettél volna mondani?
5

jobb későn mint soha..

Patai László · 2006. Nov. 19. (V), 00.23
:) Ops, most látom, hogy itt egy kérdés megválaszolásra vár már jó ideje, amit nekem szól. Arra céloztam, hogy a Miro által fejlesztett (nem open licenszes) Jango-t nem vették az emberek, hiszen egy szinten volt a Mambo-val, amit letölthetett. Ezt szerették volna befojásolni véleményem szerint. Méghozzá úgy, hogy ők kiválasztottak x embert, aki jogi kérdésekben dönt a CMS-el kapcsolatban. Az igazi fejlesztők, akik dolgoznak érte, pedig nem szólhattak bele semmibe. Így lett a Joomla! :) ami sokkal népszerűbb mint a Mambo valaha is volt. Bár elég érdekes dolgokat publikál mostanában a mamboserver.com. Próbálkozik, de úgy érzem, hogy már csak vergődik... mint egy hal a parton.
4

Joomla lett

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 2. (P), 13.27