ugrás a tartalomhoz

Funkcionális webalkalmazás teszt

Bártházi András · 2005. Aug. 12. (P), 07.58
Bár nem szakterületem, de ismereteim szerint az asztali alkalmazásfejlesztésben sincs túl sok (ingyenes) automatikus tesztelést lehetővé tevő eszköz, illetve azokat sem használják széleskörűen. A webes alkalmazások esetén a helyzet talán még rosszabb, eddig nem is volt szélesebb körben ismert eszköz erre a feladatra. Eddig, mert az új eszköz itt van. A neve Ghost Train.

A Ghost Train segítségével egy oldalon JavaScript eseményeket rögzíthetünk, majd hajthatunk végre újra és újra. A rögzített eseményekből egy kis program is készül, melyet a jövőben bármikor felhasználhatunk. Bár a programot valószínűleg csak viszonylag bonyolultabb webes alkalmazásoknál éri meg használni (ahogyan bármilyen ilyen jellegű megoldást), de akkor nagyon hasznos eszköz lehet.
 
1

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Aug. 12. (P), 08.58
az, hogy nem volt, az nem teljesen igaz.
az owasp.org projectjei között van egy jó kis teszter, ami nem annyira
a program logikájára figyel, mint inkább a könnyen felderíthető (és elkövethető) sec holeokra.
itt egy link: http://www.owasp.org/software/webgoat.html

mrbond
2

Pontosan

Bártházi András · 2005. Aug. 12. (P), 09.08
Ahogy írod is, a WebGoat nem funkcionális alkalmazás teszt, hanem potenciális biztonsági hibákat felderítő alkalmazás - ami azért teljesen más. Plusz ami egyedi a Ghost Trainben, hogy a böngészőben fut - egy JavaScript programról van ugyanis szó.

-boogie-
3

badboy

zsepi · 2005. Aug. 12. (P), 09.36
Nem tudom, mennyire régi, de van a Badboy nevezetú félig ingyenes program, amivel teljes webalkalmazás folyamatok tesztelését oldhatod meg automatikusan

http://www.badboy.com.au/