ugrás a tartalomhoz

Hova utaztok, hol jártatok: 43 Places

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 29. (Sze), 09.13
A közösségi tartalom alakítás egyre érdekesebb eredményeket hoz a weben. A Wikipedia, a del.icio.us és más hasonló szolgáltatások mind ezt bizonyítják. A Robot Co-op-nál mindig azon kísérleteznek, hogy új és érdekes közösségi szolgáltatásokat vezessenek be, és így van ez a 43 Things után elindított 43 Places-zel is. Ezúttal megnézhetjük, másoknak mi a vélmeménye bizonyos úticélokról, és mi is csatlakozhatunk.

Míg a 43 Things azt tette lehetővé, hogy céljainkat tartsuk nyilván, megtalálva másokat, akik a Föld körül ugyanazokért a dolgokért lelkesednek, a 43 Places a helyekhez kifejezett vonzodásainknak ad teret. Megnézhetjük, ki hova szeretne utazni, és akik már jártak valahol, milyen élményekkel tértek haza. A Flickr képekkel felturbózott, "aki ide utazik, ezeket a célpontokat is látogatja" típusú ajánlásokkal fűszerezett felület megpróbál mindent kihozni a betáplált adatokból.

Kíváncsian várom, hogy mi sül ki ebből, remélem egy igazán jól használható közösségi forrás is lehet.
 
1

Klassz!

Török Gábor · 2005. Jún. 29. (Sze), 12.08
Ez egy baromi jó ötlet, nagyon tetszik.

Már nagyon sok tartalmat feltöltöttek az utazók, a flickr beágyazása pedig szuper. Az oldal felületét szerintem nagyon jól sikerült kialakítaniuk, bármi könnyen elérhető. Természetesen bármilyen úticél, útitárs stb. nyeri el a tetszésünket, bármelyiket/bárkit RSS-en is nyomon követhetünk.

A regisztrált tagok egymásnak üdvözleteiket (cheers) küldhetik, de egy nap csak meghatározott számban (random) lehetséges. A profilban beállítható a saját blog is, és amennyiben valamelyik népszerű terméket/szolgáltatót használjuk (WP, MT, Blogger stb.) a 43Places integrálja saját felületére azt.

További érdekességeket majd még írok.

--
slink
http://20y.hu/