ugrás a tartalomhoz

SiteScore, oldalunk pontozója

Bártházi András · 2005. Jún. 27. (H), 08.54
A webes HTML és CSS validátorokat, illetve az oldalunk hozzáférhetőségét vizsgáló eszközöket már megismerhette a webfejlesztő társadalom, s bár ezek nagyon hasznos segítőtársak a napi munkában, eléggé szakmai szempontúak, a weblap eredményességét tekintve kevésbé gyakorlatias szempontokat vesznek figyelembe. Ezen próbál meg változtatni a SiteScore nevű szolgáltatás, mely marketing, tervezettség, hozzáférhetőség és funkciógazdagság szerint próbálja meg rangsorolni a megadott weblapot.

Az általam nemrégiben felfedezett (nem találtam meg, hogy mikor indult) SiteScore szolgáltatás egy komplex pontozási rendszer alapján pontozza oldalunkat, majd ad részletes útmutatót, hogy miért kapott annyi pontot, s hogy hogyan lehetne segíteni? Az eredményeket hatékonyság szerint növekvő sorrendben kapjuk.

A szolgáltatás megvizsgálja, hogy az oldalon található kifejezések milyen találatokat adnak a Google-ben (úgy tűnik, az ékezetekkel nem bírkózik meg), interaktív-e az oldal (használ-e formokat), mennyien linkelnek rá, különbözik-e a főoldal és az aloldalak címe, az oldal mennyire népszerű, hogyan használja a képeket (designra is, vagy csak illusztrációra), hogyan a stíluslapokat, mennyire felel meg a brit ajánlásoknak, milyen sebességű, mekkorák az oldalak méretei, s hogy a spamszűrőt használó felhasználóknak milyen élményt nyújt. Ez alapján kapunk egy pontszámot 0 és 10 között, illetve azt is megtudhatjuk, hogy a már tesztelt oldalak között hányadik helyen szereplünk. Érdekes szolgáltatás, s ha az eredményekben nem is bízhatunk meg 100%-osan, mindenképp iránymutatóak lehetnek oldalunk teszteléséhez.
 
1

szerintetek?

mdesign · 2005. Jún. 27. (H), 13.07
Mi alapján dolgozik? Érdemes építeni a pontszámra?
2

vélemény?

tiku I tikaszvince · 2005. Jún. 27. (H), 19.49
Ezt legyen szives valaki értékelje ki :)

http://www.silktide.com/index.php?node=18444&form_refresh=0&form2=1&f2_url=www.weblabor.hu&f2_ok=Test&pagetree=&editSessionid=&objectid=

TikuVoltam
Ma is holnap fekszünk le, mint tegnap
3

Mire gondolsz?

Hodicska Gergely · 2005. Jún. 27. (H), 22.14
Próbáld ki amúgy simán weblabor.hu-val is. ;)


Felhő
4

Szavazzatok a Weblaborra!

kgyt · 2005. Jún. 28. (K), 11.34
Szavaztam egy 10-est és egyböl ugrott 500-at felfelé!
Szvsz szavazzatok ti is! :-)


--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt&kgyt.hu - http://kgyt.hu