ugrás a tartalomhoz

Formálódik a Microsoft Photoshop helyettesítője

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 12. (V), 08.17
Az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az Adobe grafikus és professzionális kiadványszerkesztői piacon szerzett egyeduralmának megtörésére törekszik a Microsoft. A május elején bejelentett Metro formátum sokak szerint a PDF trónfosztása céljából született, és a most elérhetővé tett Acrylic kódnevű grafikai program is úgy tűnik, hogy a Photoshop babérjaira tör.

Beindult az Acrylic Beta terjesztése

A 2003-ban a Creature House nevű fejlesztő cégtől megvásárolt Expression nevű termék Acrylic kódnevű béta verziója jelent meg a napokban a Microsoft webhelyén. A szoftver célja a letöltési oldal szerint, hogy egy olyan összetett megoldást adjon, ami nyomtatásban, weben, mozgóképi ábrázolásban és interkatív médiában felmerülő grafikai feladatok ellátására is kézreálló eszköz lehet.

A tekintélyes hardverigényekkel rendelkező programot a Microsoft nem teszi elérhetővé Apple platformra, annak ellenére, hogy az eredeti Expression arra is elkészült. A hivatalos fórumban olvasható hozzászólások szerint a programon nyilvánvalóan érezhető, hogy béta termék, mindenképpen időre van szüksége, hogy napi munkában hasznosítható legyen. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg, és mennyibe fog kerülni.
 
1

Egyeduralom

Anonymous · 2005. Jún. 12. (V), 14.13
Az MS úgy néz ki addig nem nyugszik, ameddig nem ő lesz az egyetlen szoftver és hardverbeszállító a világon...

- saxus -
2

:)

Redelem · 2005. Jún. 12. (V), 18.43
Én csak nevetgélni tudok a micros**ŧ-on. :) Az ehhez hasonló próbálkozásaik után. Szerintem azért attól még nem kell félnünk hogy grafikus szoftverek terén lenyomja az M$ az Adobe-ot a piacról.

Aztán végülis ki tudja, majd ehhez is összelopkodnak mindent aztán akkor lesz még egy hú de jó program az M$ szoftverarzenáljában. Ebben már van gyakorlatuk...
3

Gondolom az asztalos

tiny · 2005. Jún. 12. (V), 19.38
Gondolom az asztalos megoldásra, meg az egérre mondod, amit asszem az apple-től szedett Billy :). Egyébként ha belegondolsz, a MS azért elég jó dolgokat tud csinálni, főleg a kezdő felhasználóknak.

Én kíváncsian várom a teljes változat 30 napos verzióját, ha lesz, mert a BETA alapján nem akarok ítélni. A legtöbb embert azzal tudnák odacsábítani, ha ugyanolyan minőségben, jól dokumentálva árban alacsonyabb lenne. Szerintem...
Mr.Tiny
4

Hát nem pont arra

Redelem · 2005. Jún. 12. (V), 20.04
Hát nem pont arra gondoltam, hanem pl. az IE-re, és még sorolhatnám, de ne menjünk bele.
5

aki sokat markol...

Anonymous · 2005. Jún. 13. (H), 11.22
Ennyi mindent jó minőségben, profi módon és szolgáltatásokkal néhány hónap alatt képtelenség rendesen megcsinálni. Olyan lesz a relációja az Adobe, vagy Macromedia - már egy kutya - termékekhez, mint Powerpoint-nak a Flash-hez (és azt is mióta fejlesztgetik!).
6

Imagecomposer

dtaylor · 2005. Jún. 14. (K), 10.56
Az ms-nek mar volt kep editalo szoftvere, anno meg hasznaltam is, illetve talan valami oskori cd-n meg meg is van. Imagecomposer volt a neve. 1.0, es 1.5 is volt belole, ha jol emlexem.

Mostanaban ps-t nyomom. Fel kell kotnie a gatyajat az ms-nek az biztos... Inkabb irnanak egy rendes wordot...
--
[ Dönci ]
7

az index véleménye

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 14. (K), 15.21
Photoshop-rivális a Microsofttól:
Aki az Adobe-családhoz szokott, azt tapasztalja majd, hogy az Acrylic olyan, mint egy félresikerül klón...