ugrás a tartalomhoz

Badboy: weboldalak tesztelése egyszerűen

Granc Róbert · 2005. Május. 12. (Cs), 11.55
A dinamikus webalkalmazások tesztelése (amennyiben komolyan vesszük azt), igen idő- és erőforrásigényes folyamat lehet. Ha gyakran fordul elő, hogy órákig böngésszük a paramétereket, átirányításokat, hivatkozásokat, egy jól használható célprogram nagyon megkönnyítheti életünket.

A Badboy tesztelőalkalmazás Windowson fut (az Internet Explorer motorját használja), ötfősnél kisebb cégeknek, valamint magánfelhasználásra ingyenes. Lehetővé teszi CGI paraméterek, valamint weboldalak (keretekkel is) elmentését, változtatását és visszajátszását kézi beavatkozás nélkül, ezek alapján szkriptek készítését és megosztását, teljesítménystatisztika rögzítését, valamint összetett honlapok kölcsönhatás tesztjét egyetlen gombnyomásssal.

A tesztelés természetesen szkriptelhető, korlátlan számú adatforrás használható, rugalmas feltételeket (assertion) használhatunk, a log és a jelentések készítése is testreszabható, sőt a webkiszolgáló logfájlja is integrálható a jelentésekbe, amelyek akár HTML formátumban is készülhetnek.