ugrás a tartalomhoz

GIMPshop - GIMP Photoshop megjelenéssel

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 3. (V), 21.21
Jó ideje Gimp használó vagyok, és ez leginkább annak köszönhető, hogy az általam végzett grafikai műveleteknél felmerülő igényeket ez a program is kiválóan ki tudja szolgálni, illetve pontosabban fogalmazva az a része, amit fel tudtam belőle fedezni. A Gimp ugyanis nem hagyja magát olyan könnyen megismerni, szokatlan, más grafikai programokhoz nem igazán hasonlítható felülete sokakat elriasztott már, annak ellenére, hogy sok tekintetben a Photoshop képességeivel vetekszik. És mindezt ingyen. De nem lenne mégis jobb, ha megszokott felületen dolgozhatnánk? Dehogynem!

A Photoshop és a GIMPshop felületének összehasonlítása

A GIMPshop készítője Scott Moschella éppen ezt az ügyet vállalta fel, egy negyven megabájtos csomagba öntve a Gimp legújabb 2.2.4-es kiadását, Photoshop menürendszerrel és megjelenéssel ellátva. Ez az eredeti terjesztés sajnos csak MacOS X-re érhető el, azonban a forrást is elérhetővé téve Scott arra hívta fel a közösséget, hogy a Linux és Windows binárisokat is készítsék el, és tegyék elérhetővé. Ennek köszönhető, hogy immár RPM formában is letölthető a GIMPshop a codemills.com webhelyről. Windows port ezen hír írásakor még nem elérhető, de Scott megígérte, hogy belinkeli ezeket a változatokat is, amint megjelennek.

Frissítés: Windows rendszerekre is elérhető lett a GIMPshop.
 
1

windowsos valtozat

Jano · 2005. Ápr. 4. (H), 12.42
Mukodik windowson is a dolog, az egyik felhasznalonak sikerult beizzitania. Hozzaszolasok kozott kell kereni a megoldast.
2

Két változat is van a

virág · 2005. Ápr. 4. (H), 13.42
Két változat is van a hozzászólásokban Windowshoz, egyik se müködik. Mindkettő hiányol .dll-eket annak ellenére is, hogyha a GTK 2 be van intstallálva. Szóval még nem az igazi.
3

nekem megy

vince · 2005. Ápr. 5. (K), 08.54
Nálam nem hiányolt dll-eket. A telepítés során az ebben a hozzászólásban vázolt lépéseket követtem.

Mára felkerült egy komplett csomag, ezt a munkahelyi gépemre telepítettem minden gond nélkül (ez nem magyarul szólal meg).
4

Az oldalon hivatalosan WinXP

Tome · 2005. Ápr. 5. (K), 10.37
Az oldalon hivatalosan WinXP port-nak van megjelölve a csomag! Régebbi Windows-okon működik, valaki már próbálta?
5

Aztán nálam is elindult,

virág · 2005. Ápr. 5. (K), 14.47
Aztán nálam is elindult, de a hagyományos GIMP-es megjelenéssel, egy csomó DLL-t hiányolt, de már nem aktuális a probléma, mert a "hivatalos" Win-es verzió már hiba nélkül megy.