ugrás a tartalomhoz

MySQL 5.0 - a jövő év elején

Bártházi András · 2004. Nov. 30. (K), 18.38
A nyílt forrású MySQL adatbáziskezelő 5.0-s változatának megjelenése a jövő év elején várható - egy évvel az alfa változat megjelenése után. A 4.1-x-es szériát a MySQL AB nemrég nyilvánította stabilnak (lásd MySQL 4.1.7 hírünket). Az 5.0-s verzió olyan régóta hiányolt funkciókat fog megvalósítani, mint a tárolt eljárások, triggerek, nézetek, lehetővé téve az adatbáziskezelő vállalati környezetben is történő széleskörűbb felhasználását is.

A MySQL olyan megoldásokat keres ezekre a funkciókra, melyek nem lassítják le jelentősen a rendszert, s jövőre kiderül, hogy ez hogyan fog sikerülni nekik. A megoldásuk egyébként abból áll, hogy lehetőségünk van különböző adatbázis típusokat használni, attól függően, hogy milyen funkciókra van szükségünk. Ahol gyorsan szeretnénk hozzáférni az adatainkhoz, ott a leggyorsabb, ahol komplex módon, ott a bonyolultabb megoldást használhatjuk. December során elkezdődik az 5.0 széria bétatesztelése, mely ezután a jövő negyedévben széles körben is elérhetővé válik.

További olvasnivalók:
 
1

ha sikerül nekik ...

PAStheLoD · 2004. Dec. 3. (P), 16.22
megoldani, hogy tényleg gyors maradjon , ill. kicsi erőforrásigényű , azaz a skálázhatóságot jól eltalálják, akkor jó esélyük van. GL nekik :)