ugrás a tartalomhoz

PHP/SWF Slideshow - szemet gyönyörködtető képsorok

Hojtsy Gábor · 2004. Nov. 23. (K), 08.09
Szemptemberben adtunk hírt a PHP/SWF Charts nevű projektről, mely lehetővé teszi számunkra, hogy könnyedén állíthassunk elő mutatós grafikonokat PHP szkriptjeinkből. Időközben nyilvánosságra került a projekt testvére a PHP/SWF Slideshow, mely ismét nagyot alkot.

A PHP/SWF Slideshow segítségével általunk megadott képekből generálhatunk le egy bemutatót PHP szkriptünkből, különböző átmenetekkel, lapozható kinézettel, fotóképregény megjelenéssel, vagy akár trivia típusú egyszerű kérdésfeltevéssel. Mindezek csupán a demók által bemutatott lehetőségek, de a referenciában dokumentált lehetőségek keretein belül egy kis fantáziával természetesen többet is megvalósíthatunk.
 
1

IE alatt nem tökéletes?

Anonymous · 2005. Dec. 23. (P), 19.57
Sziasztok

Csináltam php/swf slideshow-val egy oldalt. X sor van benne, minden sorhoz dinamikusan válogat le 4 képet és ezeket cserélgeti.
A problémám akkor jelentkezik, ha nem férnek rá egy látható képernyőre a slideshow sorok.
Firefox-ban teljesen jól megy, viszont IE alatt csak azok jelennek meg normálisan, amik a látható képernyőn megjelennek. Ha lejjebb görgetek, csak az üres helyét kapom a slideshownak.
Firefox-ban látszik görgetésnél, hogy mindig akkor tölti be a slideshow-t, amikor az látható lesz a képernyön.
Gondoltam rá, hogy rosszul irtam meg a dolgokat (valljuk be, eléggé esélyes eset). Viszont ha megnézem a készítő oldalát, ott sem megy tökéletesen IE-vel, ami nem látszik az aktuális képernyőn.
http://www.maani.us/slideshow/index.php?menu=Reference&submenu=transition
Szóval vajon ki lehet ezt kerülni valahogy, vagy létezik-e hasonló slideshow kód. Nem kell, hogy flash-es legyen, csak magától forgassa a dinamikusan megadott képeket.

ui.: kb. 5-6 órája ezen a problémán guglizok...