ugrás a tartalomhoz

A rossz, a hibás és a tudatlan

Jano · 2004. Okt. 29. (P), 12.33
Jon Hicks oldala a minap kis időre eltűnt a webről és csak egy barátságtalan "túlléptem a forgalom limitet" üzenet fogadta a látogatót. Bár a szerző rettentő népszerű, nem a látogatók nagy száma ette fel a sávszélességét. A szerver logok szerint pontosan egy IP-ről kérték le az oldalát, két nap alatt 700 000-szer! Hogy pontasan mi történt, arról a hozzászólóknak megoszlik a véleménye.

A rossz

Az első tipp: az egyetlen IP miatt, valamilyen ártó szándékot feltételez mindenki. Kis stílű DOS támadás? Itt hallottam először a Lynx-gerillákról, akik grafikus oldalak képeit kérik le nagy számban, hogy elfogyasztva a sávszélességet végül minden oldal a világon csak szöveges legyen.

A hibás

Mások a jó öreg Internet Explorer egy ismert hibájának tulajdonítják a jelenséget. Amennyiben a cache beállításnál az agresszív "minden alkalommal" opció van kiválasztva, az IE szinte minden egérrándításra újra tölti az oldalt.

A tudatlan

A legjószívűbbek pedig mindössze olyan kedves felhasználóra gondoltak, aki kirakta Hicks egyik képét háttérnek és beállította, hogy nyugodtan frissítse azt peridikusan a rendszer.
 
1

linkek

Anonymous · 2004. Okt. 29. (P), 14.38
1) mindkét link rossz (gondolom a base href okozza a problémát)
2) andrás mondta nemrégiben ( http://weblabor.hu/linkek/4135#comment-5240 ), hogy a pcforum-ra nem linkelünk - bár lehet, hogy ez a tartalom éppen nem hatásvadász és nem inkorrekt :)
2

bocsanat

Jano · 2004. Okt. 29. (P), 15.30
Hicks oldala a problémáról

DOS támadás

Az idezojel zavar be a rendszernek. Sajnos en javitani mar nem tudom eredeti hirben.

PC Forumot altalaban en se szeretem de a fogalom definiciora Google ezt dobta ki, es nem rossz.
3

javítottam

Bártházi András · 2004. Okt. 29. (P), 15.35
A linkeket javítottam, a forrásban levő idézőjelek okozták a problémát (az itteni bbcode verziónál nem kell írni ilyet). A PCFórumos link elkerülte a figyelmemet, de végülis maradhat. Ettől függetlenül nem szeretjük az ottani egyik szerkesztőt, de ennyi belefér. :)

-boogie-