ugrás a tartalomhoz

Mozilla.org kritika

Bártházi András · 2004. Okt. 29. (P), 09.44
Kónya András (alias Andras "andkon" Konya) újra jól megkritizálta a Mozilla.org weblap (és a Firefox aloldal) megjelenését. Javaslataiban az oldal átláthatóbbá és használhatóbbá tételét, a Mozilla erősségeinek kiemelését, s az Internet Explorer felhasználók hatékonyabb megfogását javasolja. A hírt szerencsésen elrontottam :)

Weblapján közzétett cikkében (Taming the Beast: The Solution to Mozilla's Hidden Marketing Problem) kiemeli azokat a pontokat az oldalon, melyek szerinte nem túl hatékonyak, illetve félrevezetőek. Rámutat, hogy olyan képek kaptak helyet az oldalon, amik nem feltétlenül a böngészésre utalnak (autós képernyőfotók), a szlogeneken is lehetne még javítani. Három alapkövet javasol, melyek a fő üzenetei lehetnének az oldalnak: ingyenes támogatás, testreszabhatóság és oktatóanyagok. Ahogy korábbi kritikái esetében is, most is készít egy design javaslatot is.

Kritikájának nagy része "nem hülyeség", s általában is helytálló, érdekes olvasmány lehet azoknak is, akik nem érdeklődnek közvetlenül a Mozilla weblap iránt. A MozillaZineen levő hírhez történő hozzászólások tovább árnyalják a helyzetet.
 
1

miért kell ide mindig írni vmit? :)

aries · 2004. Okt. 29. (P), 11.08
Nem teljesen értek azzal egyet, hogy ennyire hülyéknek kellene szánni a webhelyet. Az emberek szeretik a szép nagy képeket, nekem nem tetszik az általa javasolt végtelenül puritán és haszontalan információkat tartalmazó oldal. Lehet, hogy egy síkhülye elnök-vezérigazgató úrnak tetszetős, de túlságosan manipulatív, bennem ellenérzést kelt.
2

Firefox.hu

Bártházi András · 2004. Okt. 29. (P), 11.19
Ugyanezt kaptam a Firefox.hu-ra is. Egyszerűen nem mi vagyunk a célközönség. De ugyanez igaz bármilyen reklámra, nem sok van, aminek hatására megvettem volna bármit is... Ha a váltás a cél, akkor olyan embereket kell megfogni, akik még nem váltottak (mert olyan hülyék?). Ez pedig így lehetséges. És bizony milliós nagyságrendű látogatónál (is) egy szó is ezreket jelenthet...

-boogie-
3

butítás...

Cadeyrn · 2004. Okt. 29. (P), 11.38
Üdv Mindenkinek!

Hogy is mondjam...a mostani egy weblap, a designötlet meg mint egy szórólap az aluljáróban.
Legalábbis ez az én véleményem.
Ha meg hülyéknek kell weblap, akkor csináljanak egyet hülyéknek IS, de akarja lecserétetni, ami működik a mozilla iránt érdeklődőknél.
4

Nem új, de a vita jó :)

Hojtsy Gábor · 2004. Okt. 29. (P), 15.48
A hír nem új, én nyár közepén adtam ugyanerről hírt ugyanitt. Akkoriban még nem volt ilyen ütős a Mozilla honlapja, tehát a kritika jogosabb volt. Az, hogy grafikailag nem szép a javaslat kivitelezése, az nem szempont, hiszen itt információ szervezésről és nem megjelenítésről van szó. A jobb információ szervezés nem jelent rosszabb megjelenítést, sőt, jó alapot nyújthat egy jó megjelenés elkészítésére!
5

Tényleg

Bártházi András · 2004. Okt. 29. (P), 15.51
Tényleg ugyanaz a link. Biztos, hogy a tartalom nem változott? ;) Mert a Mozilla.org címlapján is újra fenn volt a dolog.

-boogie-
6

Ciki...

Bártházi András · 2004. Okt. 29. (P), 16.53
Jó, kicsit béna vagyok. Az eredeti hír erről a linkről szólt:
http://www.andkon.com/stuf/mozillableeding/

Emiatt már nem írom át a hírt, de a lényeg, hogy itt is érdekes (és aktuálisabb) bírálatok szerepelnek, pl. egy jó kép.

-boogie-