ugrás a tartalomhoz

Honlapkészítési pályázat diákoknak

Baranyai László · 2004. Okt. 20. (Sze), 10.45
A váci Tragor Ignác Múzeum pályázatot hirdet honlapja megújítására, új grafikai tervének megvalósítására. Várják fiatal, kreatív pályázók jelentkezését 2004. október 25-ig, a pályamunkákat december 15-ig lehet beküldeni. A fődíj 50.000 Ft.

Rövid múzeum ismertető

A váci Tragor Ignác Múzeum, mint a megye elsőként alapított muzeális intézménye, jelenleg a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóság keretei között működő területi múzeum. Feladata Vác és régiója - három egykori járás területén közel ötven település - szellemi és anyagi örökségének megőrzése. Múzeumunk régészeti, helytörténeti, néprajzi és művészettörténeti gyűjtőkörrel védi, gyűjti, őrzi, és mutatja be az emberi múlt tárgyi és szellemi dokumentumait.

A pályázat célja

A korszerű, látogatóbarát múzeumok mindegyike rendelkezik egy jól működő weboldallal, melyen az érdeklődő különféle érdekes és alapvető fontosságú információkat talál magáról az intézményről, annak kiállításairól, gyűjteményeiről, de mindezek mellett hasznos és érdekes információkat nyújthat különféle muzeológiai témákban, ajánlhatja a múzeumpedagógiai programokat, a "múzeumi bolt" kínálatát is.

Múzeumunk ezen igénye már korábban megfogalmazódott. Sajnos az Interneten böngésző jelenleg csak egy hiányos weboldalt találhat rólunk. A kultúra területét a XXI. században egyre nagyobb versenyhelyzet jellemzi. A sikeres szerepléshez először ismertté kell válni a kulturális piacon, amihez egy jól tervezett, ötletes naprakész honlap óriási segítséget nyújthat.

Az információs társadalomban a weboldal alapvető információs eszköz, így a fejlesztés mielőbbi megvalósulása nálunk is egyre sürgetőbb feladattá vált. A hiányosság megszüntetését mi tehetséges fiatalok bevonásával szeretnék megvalósítani.

Célunk egy színes, információgazdag, korszerű, egyszerűen kezelhető, komplex tartalmú, egyedi arculatot minden oldalán tükröző honlap megvalósítása.

A pályázat kiírása két ütemben történik:
  • az első ütemben a grafikai terv megvalósulása a döntő
  • a második ütemben a programháttér elkészítése lesz a feladat
A pályázó diákok a munka közben közelebb kerülhetnek a múzeumhoz, megismerhetik annak sokszínű tevékenységét, szerepét a kulturális és tudományos életben.

A pályázat lehetőséget teremt élő, személyesebb kapcsolatfelvételre, mely során a fiatal generáció ötletei, igényei segítik a látogatóbarát múzeum formálását.

A pályázat lehetőség is a számítástechnikával foglalkozók számára, hiszen a nyertes alkotás az Interneten publikálása kerül, s így a későbbiekben akár referenciaként is szolgálhat a készítőnek.
 
1

Hogyan lehet kevés pénzből honlapot kreálni?

Anonymous · 2004. Okt. 21. (Cs), 17.33
Így.
2

Rossz a látásmódod

Bártházi András · 2004. Okt. 21. (Cs), 17.46
Az valóban igaz, hogy olcsón dolgoztatják a diákságot, viszont ne feledjük el, hogy a pályázónak középiskolai diáknak kell lennie. Én anno 50.000 Ft-ért csináltam első pénzes weblapomat, s akkor már főiskolás voltam. :) Egyébként olyan is lett (saját készítésű szöveg alapú adatbáziskezelés, pedig akkor már volt MySQL erősen, stb.) A másik dolog, hogy ennyi pénzért egy designer is szokott dolgozni, bár általában a programot az oldal mögött nem.

Szóval kevés pénz, olcsó munka, de vagy a minőség is olyan lesz, vagy ha véletlenül egy tehetséges diák is képbe kerül, s nem Frontpage-ben készül az oldal, akkor pedig számára egy jó lehetőség egy referenciára és az első munkatapasztalatok megszerzésére.

-boogie-
3

Valoban rossz

kese · 2004. Okt. 23. (Szo), 00.15
A latasmod velemenyem szerint is elitelendo!
A mai fiatalokra, (es itt elsosorban azokra gondolok akiket egy kicsit is erdekel a szamitastechnika,) osztonzoen hat egy ilyen palyazat. Nezzuk meg az ingyenweb.hu-t, vagy az atw.hu-t, es meg sorolhatnam. Tele van jo, es kevesbe jo "bemutatom magam" munkakkal, mellyeket ingyen es bermentve krealnak, kisseb nagyobb sikerekkel.-itt kell hozzatennem, EN is igy kezdtem.
Oldalaim : http://kese.ingyenweb.hu , http://free-wap.atw.hu !