ugrás a tartalomhoz

Újabb információk a Google saját böngészőjével kapcsolatban

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 21. (K), 22.01
Tegnap próbáltam összefoglalni, hogy az utóbbi időben felvett munkatársak tükrében mik lehetnek a Google tervei a terjeszkedésre. A Google Browser az, ami kétségtelenül a legjobban izgatja a bloggerek kedélyét az utóbbi napokban, ezért nem csoda, hogy újabb és újabb információmorzsák kerülnek elő a dologgal kapcsolatban.

Az egyik felszínre került részlet, hogy a Google már idén áprilisban bejegyezte a gbrowser.com címet. Ez önmagában persze nem jelentene sokat, hiszen egy ekkora cégnek bejegyezni egyetlen webcímet nem okoz problémát, sőt adott esetben még jó reklámfogás is lehet, olcsón. Az adatok kivonata:

Registrant:
Google Inc. (DOM-1278108)
1600 Amphitheatre Parkway Mountain View CA 94043 US

Domain Name: gbrowser.com
[...]
Created on..............: 2004-Apr-26.

Egy másik érdekes információ egy korábban állítólagosan publikus bugzilla bejegyzésről szól, mely időközben zárt lett. Ezen hiba lezárási indoka a Blogzilla szerint:

This is a duplicate of a private bug about working with Google. So closing this one.

*** This bug has been marked as a duplicate of 213362 ***

Egyelőre marad a találgatás, nem tudjuk, hogy tényleg lesz-e ebből valami, de a Google Browser lehetősége is már óriási ötletelést indított el mindenfelé arról, hogy miként lehetne tovább javítani a web használati lehetőségeket, ezért a felhasználók mindenképpen csak jól jöhetnek ki a dologból.