ugrás a tartalomhoz

Wikialong - kollaboratív széljegyzet az internethez

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 10. (P), 10.13
A Wikialong egy Firefox kiterjesztés, amely lehetővé teszi, hogy weblapok meglátogatása közben azokhoz megjegyzéseket fűzzünk. A böngésző oldalsávjában megjelenő területen Wiki szintakszist használva írhatunk megjegyzéseket, ezzel mintegy margóként használva a sávot. A kiterjesztésnek több lehetséges felhasználása is van. A központi wikit használva elolvashatjuk és bővíthetjük a mások által már összegyűjtött megjegyzéseket, saját wikihez csatolva (akár védett szerveren) pedig fejlesztésnél is hasznos lehet hibák lejegyzetelésére, ötletek rögzítésére egy-egy készülő weboldalhoz kapcsolódóan.
 
1

wiki vagy hozzaszolas

Jano · 2004. Szep. 10. (P), 11.20
Erdekes lesz latni, hogy ennek hol lesz a helye.
Mert egy cikkhez ha plusz informaciom van es van hely alatta hozzaszolasokra akkor inkabb oda irom. Ha van kapcsolodo forum akkor mar nem biztos.

Kerdes: hogyan lehetne firefox alatt megoldani, hogy kedvencek es ez a wiki is latszodjon? hogyan lehet 2 (vagy akar tobb) sirebar egyszerre a kepernyon?
2

Több sidebar egyszerre

attlad · 2004. Szep. 10. (P), 14.04
Ez jó kérdés, engem is érdekelne a megoldás, én úgy próbáltam megcsinálni, h csináltam egy függőlegesen kettéosztott frame oldalt, ami az egyik framebe a bookmarkokat jelenítené meg (chrome://browser/content/bookmarks/bookmarksPanel.xul) a másikba meg mást (utána ezt az oldalt már be lehetne rakni sidebar-nak), de nem jött össze, mert security error-t írt ki arra, h chrome URL-t akartam frame-be tölteni.
3

Helyszínhez kötött megjegyzés

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 18. (Szo), 12.10
A WorldBoard egy hasonló dolgot valósít meg helyszínhez kötött módon. Bármerre járunk a világban, megtekinthetjük mások közelben lévő dolgokhoz fűzött megjegyzéseit.