ugrás a tartalomhoz

Megjelent a PHP-Nuke 7.5

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 5. (V), 08.41
A napokban jelent meg a PHP-Nuke tartalomkezelő rendszer 7.5-ös változata. A bejelentés szerint az új kiadásban teljesen modularizált adminisztrációs felületet kapnak a felhasználók, mely lehetőséget ad arra is, hogy többen menedzseljék az oldalt. Ezen kívül hibajavítások és szinte minden változó biztonsági ellenőrzése került be a rendszerbe.

A 7.5-ös kiadás 10 dollárért vásárolható meg, ám a megjelenéssel együtt a 7.4-es változatot szabadon elérhetővé tették a PHP-Nuke honlapon. Szintén a napokban újult meg a PHP-Nuke.hu oldal, a rendszer magyar támogatási lapja.
 
1

bizalmatlansági indítvány

yaanno · 2004. Szep. 6. (H), 09.18
Jó lenne látni egy összehasonlító táblázatot a különböző ingyenes (?) cms-ek biztonságát illetően. 10 dollár tán nem sok, de szeretném tudni, milyen biztonságú a cucc, amit kapok érte. Tudom, sokat tesznek azért, hogy tökéletesedjen a nuke, de - sokadik benyomásként - azt kell mondanom, nem feltétlenül éri meg a befektetést. Tapasztalatom, hogy sokat kell rajta barkácsolni ahhoz, hogy megbízható rendszer legyen.
2

Kiterjeszthetőség

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 6. (H), 11.36
Én igazából csak a Post-Nuke-ról tudok beszélni, mert abba kénytelen voltam beleásni magam a Weblabor korábbi verziójának reszelése miatt. Az idei hazai PHP konferenciára készülve úgy tűnt számomra, hogy a PHP-Nuke is körülbelül ott tart. Igazából az volt a gondom velük a biztonságon felül, hogy egy dologra készültek, és ha te egy kicsit is mást szeretnél, akkor meg vagy lőve, mert azt nem lehet. Az, hogy a megjelenést szabályozó függvényeket begintable() meg endtable() néven kell definiálni, és mindenhol ezek hívódnak meg, az elmond valamit...

Kétségtelen előnyük minden más rendszerrel szemben, hogy van igazi magyar támogatásuk, teljesen magyar felületük mindenféle szenvedés nélkül, és rengeteg kész megjelenés van hozzájuk. Ennél több előnyt nem tudnék felhozni mellettük. Mindenesetre aki nem akar trükközni, nem ért a programozáshoz és intranetre szeretne egy portált (ott talán nem törik fel), annak bejöhet valamelyik Nuke is.

Megjegyzem, hogy nem tekintem magam teljesen objektív látásmóddal rendelkezőnek ebben a tekintetben.
3

objektív?

yaanno · 2004. Szep. 7. (K), 21.11
Goba, ilyen nincs, hogy "objektív látásmód" - legalábbis szerintem nincs ilyen a programozásban; ha beleástad magad a postnukeba, láttad az előnyeit & hátrányait. A nuke rendszerekkel tényleg ez a gond, amit említettél - plusz pl a drupallal összehasonlítva "hatalmas" tárhely+mysql igénye van, és még folytathatná az ember napestig. Nem igazán lehet biztonságossá tenni, csak ha az ember belenyúl a kódba stb.

Intranetre sem alkalmaznám, mert intranetre azért jó ha van egy oldalon project management, de mindegy végülis. hajrá nuke, de meg hajrább drupal:))