ugrás a tartalomhoz

Tömeges Drupal hoszting szolgáltatást indított a Bryght csoport

Hojtsy Gábor · 2004. Szep. 2. (Cs), 07.56
Sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis miként lehet nyílt forráskódú szoftverekből pénzt csinálni. Nem arról van szó, hogy saját termékünkként, jogtalanul értékesítjük, hanem hogy a szabad forrású terméket fejlesztve jutunk bevételhez, valamilyen egyedi igény teljesítésével vagy szolgáltatással. Ezzel mi is jól járunk, hiszen van mit az asztalra tenni, és a többi felhasználói is jól jár, mert a nyílt termék is jobbá válik. Szerencsére a Drupal körül is egyre több ilyen megoldás van kialakulóban.

Adrian Rossouw, Boris Mann és James Walker, a Drupal közösség közismert személyiségei ragadták magukkal Richard Erikssont és Roland Tanglaot, hogy együtt alapítsák meg a Brygth csoportot, mely nagy volumenű Drupal hoszting szolgáltatásokat nyújt. Ez jelent egyrészt nagycéges fókuszt azok felé, akik sok webhelyet szeretnének indítani egyszerre, ugyanakkor viszonteladók felé is nyitottak, azaz olyan grafikusok, tervezők érdeklődésére is számítanak, akik nem akarnak vesződni a webhely technikai kialakításával. Végül az egyéni felhasználókra is gondolnak, de nem ezt tervezik fő területükként megjelölni.

Fontos kiemelni, hogy egyedi modul tervezést és programozást nem szeretnének vállalni, hiszen erre úgy tűnik egyelőre nincs keretük, de mivel már kaptak hasonló felkéréseket, örömmel fogadják fejlesztők jelentkezését is, akiknek tovább tudják adni a munkaajánlatokat. Webhelyük egyelőre eléggé puritán, demó oldal jelleggel indított Urban Vancouver című blogjuk azonban sokkal szebben példázza, hogy milyen jót lehet kihozni a Drupalból nem túl sok vesződéssel.

A Drupal körül kibomló újabb és újabb kezdeményezések, a különböző rendezvényeken való megjelenés (LinuxTag, OSCOM), és a 4.5-ös verzióban következő eszméletlen mértékű szolgáltatás készlet bővülés mind-mind nagyon szép jövőt ígérnek.
 
1

http://bryght.com/node/81

Anonymous · 2005. Feb. 2. (Sze), 02.14
http://bryght.com/node/81