ugrás a tartalomhoz

Sok tekintetben aktualizált PHP kézikönyv

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 13. (P), 12.59
A PHP kézikönyv a napokban nagyobb változásokon esett át, és még több használhatósági és kozmetikai változás van a horizonton. Kisebb változás, hogy a honlapon végre az aktuálisan aktív szerzői csapat tagjainak nevei kerültek felsorolásra, a jelenleg annyira nem aktív (vagy már egyáltalán nem aktív) szerzők pedig külön oldalon kerültek listázásra. Ennél sokkal nagyobb változás a teljesen újraírt telepítési utasításokat érinti.

A telpítési utasításokat tekintve különösen a Windows rendszerekre adott útmutató változott meg, és a továbbiakban az állományok rendszermappákba mozgatása illetve másolása helyett különböző környezeti változók beállítását javasolja. Ez a módszer egyrészt megfelel a Microsoft ajánlásoknak, másrészt pedig sokkal egyszerűbb segítségével a későbbi frissítés, hiszen csak egy mappa tartalmát kell lecserélni.

Az említett változások egyelőre csak az angol dokumentációban látszódnak a php.net honlapon, de a magyar dokumentáció forrása is fel van már készítve az új fordításokkal. Az új telepítési utasításokat Bagi Levente László fordította le szédületes gyorsasággal. Ez azt jelenti, hogy a következő HTML generáláskor az aktuális telepítési utasítások a magyar kézikönyben is elérhetőek lesznek.

Addig is, mint Robi már jelezte, az 5.0.1-es PHP-vel már ezt az új utasításkészletet szállítják.
 
1

chm rulz

Anonymous · 2004. Aug. 13. (P), 23.36
A chm formátumot favorizálom.

Az a helyzet, hogy kellemes, gyors, hasznos, stb.. tud lenni egy ctrl+1-re help(Editke+).

Mi kellene ahhoz, hogy ne csak a Html generálásba kerüljenek bele a friss dolgok? A mostani helyzet is elég eltérő.
2

Idő kell

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 14. (Szo), 13.55
Kizárólag idő kell. Folyamatosan minden nyelvbe és formátumba átszivárognak az újítások.