ugrás a tartalomhoz

Jön az első Weblabor szakmai találkozó

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 12. (H), 21.30
Kezdetben voltak a PHPLista találkozók, melyeken felmerült a WFSZ ötlete. Ezt az első és a második PHP Konferencia megvalósítása követte, melyek kicsit háttérbe szorították a találkozókat. A konferenciák kicsinyített országjáró verzióiként indult el a Roadshow sorozat (mely folytatódhat, ha további lelkes szervezőjelöltek jelentkeznek). Most végre visszatér a Weblabor találkozó, de "szakmai" betéttel ellátva, ami csak plusszt jelent.

Első levelezőlista találkozónknak annak idején a "portálmotor fejlesztési eszmecsere" fedőnevet adtuk, mely nagy érdeklődést váltott ki. Végül a jelenlévők nem mutattak jelentős hajlamot a portálmotor fejlesztésről szóló eszmecsere folytatására, így sokkal személyesebb lett a találkozás. Ezt követte még néhány jó hangulatú személyes találkozó, melyek kijelölt szakmai téma nélkül zajlottak. Ahogy az újabb találkozók szervezésének előkészítését végeztük, többen felhívták a figyelmünket, hogy mégiscsak igény lenne szakmai tartalomra is (különösen, hogy külföldön ez nagyon jól bejön).

Így született meg az első Weblabor szakmai találkozó. Ezúttal olyan tradíció teremtésével próbálkozunk, mely jól ötvözné a szakmai tartalmat és a közösségi összejövetelt, továbbra is ez utóbbira téve a hangsúlyt. A konferenciákhoz és roadshow-khoz képest jelentősen kevesebb résztvevőre számítunk, akik egy lendületes gyakorlati bemutatón (workshopon) vehetnek részt, mely során remélhetőleg választ kapnak a témába vágó kérdéseikre. Az egy-egy téma köré szerveződő szakmai találkozók során terveink szerint kisebb feladatok alternatív megoldásait vitatnánk meg a résztvevők remélhetőleg aktív részvételével. Ha csak ennyi lennne az egész, akkor az "előadás" nevet adtuk volna az összejövetelnek. Az interaktív gyakorlati bemutató azonban a korábbi találkozók megszokott beszélgetős együttlétébe fog átmenni az előadás helyszínéhez közeli vendéglátóipari egységben.

Első szakmai találkozónk a tervek szerint július 22-edikén 18 órakor kezdődik. Az előadáshoz a termet és a technikai feltételeket a PentaSchool Oktatási Központ biztosítja szíves támogatásként, így a cím: Budapest, V. kerület, Sas utca 25. VI. emelet. Az előadás és a hozzá kapcsolódó helyszíni eszmecsere terveink szerint körülbelül egy órás lesz, melyet követően egy közeli vendéglátóipari egységbe mennek át a résztvevők. Azt jelen pillanatban nem tudjuk megmodani, hogy ezutóbbi pontosan melyik környékbeli hely lesz, várjuk a javaslatokat!

Mivel az előadás helyszínén fogadható résztvevők száma korlátozott, és nem szeretnénk, hogy kényelmetlenül sokan zsúfolódjanak össze a teremben, ezért terveink szerint a részvételt regisztrációhoz kötjük. Weblabor tagok tudnak majd jelentkezni a találkozóra, és várhatóan a leggyorsabbak tudnak majd részt venni a rendezvényen. A jelentkezési felület még nem készült el, ehhez egy kis időt kérünk.

Annak érdekében, hogy minden kedves felhasználónk meg tudja gondolni, hogy eljönne-e, nem elhanyagolható kérdés, hogy milyen szakmai programot szeretnénk nyújtani. Nos, első alkalommal Bártházi András áll majd a billentyűzet mögött, a HTML listák CSS-el történő formázásáról fog bemutatót tartani, főleg a vízszintes és függőleges kép alapú menük kialakítására koncentrálva.

Arra kérjük tagjainkat, hogy figyeljék híreinket, illetve konkrétan ezt a hírt is további információkért a jövőben. Kérdéseket, ötleteket, javaslatokat várunk hozzászólások formájában, vagy kapcsolatfelvételi email címünkre.
 
1

Remek ötlet!

Mocsnik Norbert · 2004. Júl. 13. (K), 22.34
Várjuk a találkozó hivatalos bejelentését és a jelentkezési űrlapot.
2

Túl laza voltam?

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 13. (K), 22.55
Túl laza volt a megfogalmazás a hivatalos bejelentés státusz elnyeréséhez? Ennél 'hivatalosabb' bejelentést nem terveztem :) A jelentkezés módján még tényleg agyalunk, hogy ne legyen senki indokolatlan előnyben/hátrányban :) Sőt a környék jó ismerőitől (laze?) tényleg várunk javaslatot a vendéglátóipari egységre!
3

Helyszín

Anonymous · 2004. Júl. 14. (Sze), 01.03
Önzõ vagyok, de nem lehetne Székesfehérváron? Az nekem is annyi utazás mint nektek. :)
4

A teljes cikket csak most olv

Anonymous · 2004. Júl. 14. (Sze), 01.05
A teljes cikket csak most olvastam, így nem is szóltam! :)
5

Roadshow?

Bártházi András · 2004. Júl. 14. (Sze), 11.16
Szia!

Ha leszervezel helyet, időpontot, és 20-30 embert egy székesfehérvári roadshow-ra, akkor ott is lehet egy ilyen előadás is valamelyik hétvégén. :)

-boogie-
6

találkozó helye

laze · 2004. Júl. 14. (Sze), 13.29
Nna szóval, Goba kérésére én a Zichy J. utcát tudnám ajánlani alaposabb mnegfigyelésre, mert ott van ugye a Napóleon, meg valamilyen Galéria nevű hely, ahol még sosem láttam 2 embernél többet, viszont elférünk, meg az utcában van ugye az Aloe is, de az felejtős, mert ott mindig elég nagy a tömeg...

üdv: laze
7

jelentkezés

Dohány Tamás · 2004. Júl. 14. (Sze), 20.22
Mikor várható jelentkezési űrlap vagy ilyesmi?
Csak mert most el kell utaznom, és pár nappal 22.-e előtt érkezem vissza.
Remélem nem telnek be addig a helyek.
A bajt megelőzve előre is jelezném - mégha nem is szabványos formák közt - de jelentkezni szeretnék...

dtamas
8

szakmai találkozó

Anonymous · 2004. Júl. 19. (H), 18.33
"Néhány napos" listatagok is mehetnek a szakmai talalkozóra? ;)
Mert előzetesen szeretnék jelentkezni, ha még nem készült el a jelentkezési felület. És ezuttal szeretném üdvözölni a listatagokat is.
Frida.
9

Weblabor tagok

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 19. (H), 20.00
Weblabor tagokról van szó, nem levlista tagokról, nem olvastál eléggé figyelmesen... (Ez a kettő két halmaz, ami némileg átfedi egymást).
10

Tadam!

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 20. (K), 14.40
A belső kisördög javaslatára itt értesíteném a kedves érdeklődőket, hogy beindult a limitált létszámú jelentkezési lehetőség a felhasználók adat szerkesztési oldalán (valamivel a hírlevél jelentkezés alatt). Aki lemarad, az kimarad(hat)!