ugrás a tartalomhoz

MSN kereső

Bártházi András · 2004. Júl. 1. (Cs), 11.28
Ahogy pár nappal korábban már lehetett nálunk is olvasni róla (A Microsoft készül a keresőharcra), a Microsoft elindította megújított MSN keresőjét. A Google még jobb. Sokkal jobb.

Az új oldal az search.msn.com címen érhető el, ahol egy egyszerű kép fogad minket. Sajnos magyar nyelvű keresésre nincsen lehetőségünk, és számomra elég kényelmetlen az is, hogy legördülő menüt (és nem külön oldalakat, vagy rádiógombokat) használtak a keresés szűkítésére. A keresési találatait tekintve pedig, ha beírjuk, hogy "CSS alapjai", a visszaadott 59 találatban nem szerepel egyetlen cikkünk sem.

Az oldal forrása pedig a Google nem igazán szép forrásánál is rosszabb, ahogy azt zsepi által beküldött blogmark által mutatott oldalon is olvashatjuk.

Meglátjuk, mit tudnak majd javítani, az első pár nap, hét, hónap folyamán biztos sokat fognak még optimalizálni, a kérdés, hogy ettől használhatóbbá fog-e válni a szolgáltatás? Jelenleg ugyanis (szerintem) égés a dolog (a beharangozott hiper-szuper keresőmotorhoz képest). A keresőknél egyáltalán nem biztos, hogy a marketing számít: ha nem találom a keresett oldalt, akkor nem fogom használni ezt a szoftvert, akármennyire is mondanak jókat róla a Microsoft marketingesei. :)
 
1

probald az "ms suxx" keresest

Anonymous · 2004. Júl. 1. (Cs), 15.14
probald az "ms suxx" keresest. sokkal tobb a talalat. :)
2

Re: probald az "ms suxx" keresest

Anonymous · 2004. Júl. 1. (Cs), 16.37
en csak azt nem ertem, ez mire jo. ha nem szereted a majkroszoft termekeit - ne hasznald. ez a viselkedesmod semmire sem jo, ellenben visszataszito.
3

Ha ez így is van...

Bártházi András · 2004. Júl. 1. (Cs), 16.45
Ha ez így is van, azért furcsa, hogy a Google kétszer annyi találatot ad vissza erre (és más kifejezésekre is), mint az új, hiperszuper MS kereső. Miért mondják, hogy hiperszuper, ha nem az?

Légyszi anonymous-ként írjátok alá, mert nagyon kellemes olvasgatni, mikor X beszél Y-al. :)

-boogie-
5

azert hiperszuper

zsepi · 2004. Júl. 1. (Cs), 17.42
mert igy a sok SEO cegnek jo lesz, mert itt egy uj motor, ahol lehet feljebb tolni a kliensek lapjait. a cegnek jo, mert megy az uzlet, a kliensnek jo, mert konnyen jo pozicioba juthat, s akkor (ha nincs honlapnak sajat keresoje) az msn search keresodobozat teszi ki a lapjara. ez persze csak egy par tipp.

meg azert is hiperszuper, mert az oldal tulnyomo reszet javascriptbol generalja (visszaternek meg az animalt gifek is, meglatjatok!!!), amit a guruk sokkal nagyobb hibanak tartanak, mint a <html language="javascript"> fele (artalmatlan) hulyesegeket.
12

MSN nem megy

Anonymous · 2005. Jan. 15. (Szo), 11.05
Nem megy az MSN-em vki tudna vmi tippet adni? Az Internet Explorer megy és az Avant Browser is meg ilyenek. De én az MSN-t akarom!!! Valaki tudna segíteni hogy menjen?

Előre is kössz
N2O
4

Ennyire nem erted a poent?

Anonymous · 2004. Júl. 1. (Cs), 17.14
Ennyire nem erted a poent?

bisztos (biztost sz-el irtam, tudom) kimaradt a szmajli. Ezert csak neked kuldok meg egyet: :)

orujje.

[DT]
6

Nemodabuda!

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 1. (Cs), 21.49
Ide kell nézni: http://sandbox.msn.com/ (az igazi új kereső még csak technology preview állapotban van, de ezt is most tették elérhetővé)! A "css alapjai" tesztet sokkal jobban veszi.

Különben mintha visszaléptették volna a fő keresőoldalt, most megint a régi...
7

Nekem új...

Bártházi András · 2004. Júl. 1. (Cs), 21.57
Itt:
http://search.msn.com/

És ide van írva, hogy új:
http://search.msn.com/static/message.htm

Viszont ezek szerint ez az új még nem az az új. :) A sandbox-os oldalon levő link mögött nekem csak két hibaüzenet van jelenleg...

-boogie-
8

Megvan.

Bártházi András · 2004. Júl. 1. (Cs), 22.00
A brit oldal működik, csak az amerikai nem. Bár a Weblabort nekem a 44 találatból valóban előrébb hozta, továbbra sem volt az összesen 44 találat közül egyik sem "CSS alapjai" cikk.

-boogie-
9

MSN kereső

aries · 2004. Júl. 2. (P), 11.31
Kifejezetten pozitívum, hogy úgy néz ki, hogy az outbound linkeket nem bünteti annyira szigorúan. Az sem elhanyagolható, hogy egy-egy találatról elmondhatod a véleményed, persze nem hinném, hogy valaki elolvassa, de mégis, az illúzió megvan.
10

Ma uj kinezettel fogadott az

Hodicska Gergely · 2004. Júl. 5. (H), 16.11
Ma uj kinezettel fogadott az oldal, es immar az 5. helyen van a "CSS alapjai". Es mar nem mindent JS pakol ki, de a select lista meg mindig uras kikapcsolt JS eseten. Hat igen minden nem sikerulhet elsore.

Felho
11

3 kívánság...

Bártházi András · 2004. Júl. 5. (H), 16.58
Tényleg pozitív, bár nálam első helyen hozza a techpreview, a sima az még mindig sehol. Szóval ez valóban haladás, gratula. :)

Akkor lenne még egy kifejezésem, tessék evvel is megbírkózni: session kezelés. Nekem Maharishi Transzcendentális Meditációját hozza fel, ami nem tűnik túl releváns találatnak. ;)

-boogie-