ugrás a tartalomhoz

LAMPPIX - komplett szerver cdről

Hojtsy Gábor · 2004. Jún. 14. (H), 08.28
Sokan sokszor feltették már a kérdést: miként tudom PHP-ben elkészített katalógusomat, prezentációs rendszeremet feltenni egy CD-re, és így terjeszteni? A megoldást egy komplett Linux adhatja, mely nemrég vált elérhetővé a Knoppix és a XAMPP házasításaként. A keresztségben a LAMPPIX nevet kapta. Lássuk mi van belül, és mire képes.

Az ötlet azon alapul, hogy a Klaus Knopper által készített CD-ről futó Knoppix nevű linux disztribúciót ki lehet egészíteni PHP alkalmazásunkat automatikusan beállító komponenssel is. A kiírásra készülő LAMPPIX CD www könyvtárába kell felvenni egy tömörített állományban a htdocs mappába kerülő állományokat és a MySQL adatbázis mentést. Ezeket a rendszer indulásnál automatikusan kitömöríti, illetve megfelelően beállítja. Lehetőségünk van egy postinstall.sh szkript írására is, amivel további előkészítő munkákat végezhetünk a rendszeren az adatbázis importálást követően.

A XAMPP csomagon kívül a cdről induló rendszer teljes Gnome grafikus felületet tartalmaz, akár mp3akat is hallgathatunk vagy szöveget is szerkeszthetünk vele, a csomaglista elég tekintélyes.

Fontos megemlíteni, hogy a MySQL használatához néhány esetben licenc vásárlása szükséges. Az adott esetben mindenképpen meg kell vizsgálni a lehetőségeket.
 
1

Lampix-postgres?

Anonymous · 2004. Jún. 16. (Sze), 15.38
AMennyire láttam, a lampixban nincs postgres. Meg lehet oldani valahogyan, hogy mégis legyen?
Honsin