ugrás a tartalomhoz

CSS Sprite - Navigációs mátrix

Jano · 2004. Május. 7. (P), 19.36
Egyre inkább terjed az a technika, hogy a CSS-sel formázott menünek háttérképet adva alakítják grafikus menüvé, méghozzá ehhez mindössze egyetlen képet használva. A technika lényege, hogy a nagy kép tartalmazza az összes menüpont minden állapotát (normal,:hover,:active) és háttér pozicionálással jelenik meg a megfelelő rész a megfelő helyen. A technikát az Alistaparton megjelent cikk CSS Sprite-oknak nevezi, míg egy másik oldalon Navigációs Mátrix elnevezést kapta. Ez utóbbi oldal arra mutat példát, hogy hogyan lehet egymásra rálógó menüpontok esetét megoldani.
 
1

Tabok a weblaborra is

Hojtsy Gábor · 2004. Május. 9. (V), 16.29
Korábban kísérleteztem néhány órát a homelesspixel.de oldalon lévő tabok adaptálásával a weblabor számára (a fenti képeket eliminálandó), de nem sikerült olyat kihozni, ami működött volna Operával is szépen (ha jól emlékszem azzal volt gond). Olyat szeretnék, ami a fenti tabok megjelenéséhez közelít, de nem használ képeket (a hírben említett elcsúszós technika csak képek nélkül). A taboknak bedobhatónak kell lenniük abba a slotba, amit a fenti keret definiál. A kísérleti oldalon egy ilyen dolog van megvalósítva, csak nem megy mindem böngészővel :( Talán valaki tudna segíteni... Elárulom, hogy gátlástalanul Jano-ra gondoltam :) Ugyanakkor a feladat nyitott bárki számára!
2

Válasz: Tabok a weblaborra is

kmm · 2004. Május. 9. (V), 18.24
Nekem operaval ( 7.50 b ) teljesen jol jelennek meg a tabok, ugyanugy mint a 0.8as firefoxal, azaz firefox kijeloli a linkeket azzal a csunya gumikerettel, amugy minden egyezik.

az oldalsavot viszont tenyleg megcsinalhatnatok majd...

--
üdv: kmm...