ugrás a tartalomhoz

Banner helyett RSS feed

Jano · 2004. Ápr. 20. (K), 16.50
A PC Fórum remek ötlettel állt elő. Lehetővé teszik más oldal készítőinek, hogy a friss híreik tartalomjegyzékét beilleszék oldalukba. A legtöbb hobbi weboldal gyártó azzal küzd, hogy milyen tartalmat tegyen az oldalára a nagy oldalak pedig linkeket szeretnének magukra. A felhasználók utálják a bannereket és kezdenek elterjedni amúgyis a reklám blokkoló eszközök. Vagyis mindenki nyer azzal, hogy bannerek helyett tartalom linkekkel vonzzák az oldalukra a látogatót.

Ne felejtsük el azt se, hogy a Google azokat az oldalakat sorolja előre amikre sok link mutat (olyan oldalakrol amikre sok link mutat :).

Amiben újdonság a kezdeményezés, hogy három módszert is ajánlanak. (Sima iframe, egy PHP-s begyűjtés és RSS feed). Anno az Origo megtiltotta a mély linkelést az aloldalaira, mondván a látogatók akkor kikerülik a főoldal hirdetéseit. Szerencsére ez nem terjedt el és azóta talán már felülvizsgálták ezt az álláspontjukat.
 
1

Re: Banner helyett RSS feed

Bártházi András · 2004. Ápr. 20. (K), 17.03
Akinek esetleg újdonság lenne a PC Fórum név, az oldal gyakorlatilag nem más, mint az elfogultnak tűnő híreiért sokat bírált Prog.hu átnevezése, mely oldal egy kicsit eltávolodott eredeti céljától - a programozástól.

A Google-lel és a keresőkkel kapcsolatosan azért annyit meg kell említeni, hogy az iframe-es megoldás esetén nem fog működni ez módszer :), mivel gyakorlatilag nem az oldal linkel a Prog.hu-ra, hanem a saját maga által megjelenített forrás. Az intelligensebb reklám blokkolókkal ezt is el lehet távolítani az oldalból (pl. Adblock).

-boogie-
2

Mások hogyan csinálják

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 20. (K), 17.38
Régóta világszerte dívó megoldás a JavaScript Feed technika, ami hasonló az itt említett iframe-es megoldáshoz, csak annál sokkal rugalmasabb, mert szélességében és magasságában sem korlátozott. Nopersze kell hozzá JavaScript a kliens böngészőben (document.write-al operál általában). Természetesen az is szűrhető a proxomitron, webwasher meg más hasonló programokkal.

Finoman szólva megdöbbentett az a forma, ahogy a PHP-ből feldolgozható feedet prezentálják, hiszen lehetne egy egyszerű szöveges adatformátum, amit nem kell preg-el lekapargatni (scrapelni), és aztán újra összeállítani. Sőt, lehetne valamelyik RSS feldolgozót ajánlani PHP-hez, amivel tényleg csodákat lehet művelni, kevesebb munkával. Mindezek mellett már apró részlet, hogy a <pre>-ben lévő szöveg újsorokat nem jelenít meg nálam, azaz a kód szépen összefolyik (gondolom CSS megoldással sikerült ezt elérni).
3

re: Banner helyett RSS feed

Anonymous · 2004. Ápr. 22. (Cs), 16.48
Na ja de ki égeti magát a prog.hu féle minősíthetetlen hírekkel?

Ez nem egy nagy újdonság.
4

az otlet szamit

Jano · 2004. Ápr. 25. (V), 12.14
Nem a konkret oldalt akartam reklamozni hanem az otletet. Nem azt mondtam mindenki rakja be az oldalara ezt a linkajanlot hanem inkabb azt, hogy mindenki csinaljon ilyet.
5

rss

Anonymous · 2004. Május. 4. (K), 19.41
Szia!
Valami ilyesmi megoldast keresek... Es ezt az oldalt dobta ki a gugli :)
Esetleg tudtok mondani linkeket ahol bovebben utana nezhetnek? vagy e-mail -t ha valaki naon turelmes es hajalando valaszolni kerdesekre :)
alien (alien24 vipmail.hu)
6

re: rss

Bártházi András · 2004. Május. 4. (K), 20.57
Szia!

Beszéljük meg itt a fórumon!

-boogie-