ugrás a tartalomhoz

Internet Explorer 7

Bártházi András · 2004. Már. 5. (P), 14.37
Felmerült már benned, hogy mi lenne, ha nem kellene szenvedned az Internet Explorer különböző bajaival, hanem megjelenne végre belőle egy új verzió, amely egyszerűen végre ismeri a szabványos dolgokat, és aszerint viselkedik? Nos, sajnos ez a kor még nem jött el, viszont íme egy eszköz, mely lehetőséget ad számodra, hogy a kódodba pár sort illesztve az Internet Explorer szabványosabban viselkedjen!

A jelenleg még erősen fejlesztési verzióként létező projekt azt tűzte ki célul, hogy az Internet Explorerből hiányzó lehetőségeket, tulajdonságokat megvalósítsa a jelen technológiákkal: behaviorokat, kisebb javascripteket használva a feladatra.

A projekt nagyon ígéretes, és személy szerint nagyon sokat várok tőle! Egyvalamit azonban ne felejtsünk el, attól, hogy sokkal több lehetőséggel élhetünk ezt az eszközt használva, attól sajnos továbbra is rengeteg kisebb-nagyobb hibája van a legújabb Explorernek is, melyeket ezen a módon nem lehet kiküszöbölni.
 
1

Re: Internet Explorer 7

domdom · 2004. Már. 6. (Szo), 18.35
Ez tényleg nagyon ígéretes! Sőt, már most is kitűnöen használható (-nak tűnik, mert még nem próbáltam saját munkában).

Boogie, szerinted milyen hibákat nem lehet kiköszöbölni hasonló megoldással?
2

Re: Internet Explorer 7

Bártházi András · 2004. Már. 6. (Szo), 20.32
Hirtelen például az jut eszembe, hogy az IE villog, ha link felett próbálasz meg beállítani hátteret CSS-ből, és a cache használata ki van kapcsolva. Ez egy konkrét hiba benne, ami nem hiszem, hogy automatizált módon megkerülhető. Az IE 5.5 margin problémáján gondolkoztam még, de az valószínűleg megoldható lesz. Egy biztos, sokat tud segíteni ez a kis program!
3

Re: Internet Explorer 7

domdom · 2004. Már. 7. (V), 00.15
OK, a villogás jó példa. De szerintem pont az a lényeg, hogy a trükkökkel kiváltható hibákat (double margin, 3 pixel, stb.) így egyben ki lehet váltani, és nem kell rájuk figyelni. Meg persze az enélkül nem támogatott CSS selectorok is nagyban megkönnyíthetik az életünk...

Erről jut eszembe, szívesen használnám az after, before és content kulcsszavakat is! (majd írok a fejlesztőnek :))
4

Re: Internet Explorer 7

domdom · 2004. Már. 7. (V), 00.32
hopsz, most látom, az after/before/content már fent van a target listáján...

szuper