ugrás a tartalomhoz

És mégis mozog - a PHP közösségi webhelye

Hojtsy Gábor · 2004. Feb. 3. (K), 14.52
Ahogy a PHP.net korábban hírt adott róla Chris Shiflett azon dolgozik, hogy egy közösségi alapon szerveződő PHP-orientált oldalt indítson be, mely a PHP.net 'hivatalosságával' és a különböző kereskedelmi érdekeltségek által fenntartott online magazinok (php|architect, PHPMagazine, phpbuilder, stb.) üzleti kötődéseivel ellentétben teljesen a vállalkozó szellemű segítőkre építve tudna működni. Néhány olvasónk számára nehéz lehet elképzelni, hogy ez működhet, és mégis...

A napokban indult be a PHPCommunity.org címen az élet, azaz egyelőre csak Chris osztja kommentárjait, de már számos segítő jelentkezett, akiket feladatok szerint elosztva megtalálhatunk az oldalon. A wikiben máris dolgoznak a vállalkozó szelleműek, és elkezdték az irányvonalak, feladatok kidolgozását. A 'vezető bizottságban' olyan régi és elismert PHP-sek is tagok, mint John Coggeshall, George Schlossnagle vagy David Sklar.

Elsőként egy logótervezési feladatot írt ki Chris, melyért nem mást, mint egy php|architect éves előfizetést, két szabadon választott O'Reilly könyvet, a HTTP Developer's Handbook című könyvet és egy PHPAudit licenszt lehet kiérdemelni. Pályaművek beküldhetőek február 29-ig.