ugrás a tartalomhoz

CSS targetálás, de hogyan?

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 28. (Sze), 12.45
Régesrégen mindenféle HTML trükköket kellett bevetni, mert az egyik böngésző ezt a HTML elemet értette, a másik meg azt... Aztán a JavaScriptekkel kellett bűvészkedni, jelenleg pedig a piacvezető böngésző gyártójának, illetve a nem rendszeresen frissítő felhasználóknak köszönhetően CSS trükkök alkalmazására van szükség. Habár a CSS ajánlás sokmindent tisztán megfogalmaz, egyes böngészők fejlesztői direkt nem úgy implementálják vagy nem sikerül, akármennyire is akarják. Éppen a hibákat lehet kihasználni a hibák elkerülésére.

A CSS Hacks and Filters oldal egy folyamatosan bővülő adatbázis azokról a szűrőkről, melyekkel a megfelelő CSS-t a megfelelő böngészőkhöz irányíthatjuk. Helyet kaptak itt a csak CSS-t használó szűrők, a HTML-be ágyazható böngésző választók és a JavaScript megoldások, és a nem valid trükkök is. Az egyes szűrők saját oldalon ellenőrizhetjük saját böngészőnkben is a szűrő működését, és további megjegyzéseket is olvashatunk némely trükkről.

Ezt a weboldalt érdemes eltenni a kedvencek közé azoknak, akik várhatóan böngészőktől függő hibákkal találkoznak majd, és nem szeretnék a többi kliensben problémát okozó megoldással elintézni a gondot.
 
1

Re: CSS targetálás, de hogyan?

Anonymous · 2004. Jan. 28. (Sze), 17.17
"fejlesztői sirekt nem úgy", gondolom itt a sirekt direkt akart lenni :)

bigi
2

Re: CSS targetálás, de hogyan?

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 28. (Sze), 17.28
Köszönjük, javítva. Ahhoz képest, hogy manuális helyesírás és elírás ellenőrzéssel operálunk, talán még így is jól állunk :))
3

Re: CSS targetálás, de hogyan?

bigi · 2004. Jan. 28. (Sze), 21.25
én is erre a technikára esküszöm :)