ugrás a tartalomhoz

Hover minden HTML elemre IE-ben is

Hojtsy Gábor · 2004. Jan. 12. (H), 08.25
A :hover CSS kiválasztó igen hasznos darab, ennek segítségével sok korábban JavaScriptet igénylő trükköt meg lehet valósítani, a piacvezető böngésző azonban csak linkekre alkalmazva támogatja, ezért gyakorlatilag használhatatlan más elemeken annak ellenére, hogy minden más böngésző képes egyéb HTML tagekre történő értelmezésére is. Peter Nederlof jelent meg az elmúlt év végén egy megoldással, amely nem okoz semmiféle többletmunkát a nem Microsoft böngészőknek sem.

Peter azt használja ki, hogy a feldolgozott CSS kód JScriptből olvasható, és írható, így az IE által nem támogatott szolgáltatások egy része kiegészítésként implementálható. Azért csak egy része, mert az ismeretlen kiválasztókat az IE lazán UNKOWN-ként teszi elérhetővé a JScript számára, tehát nem lehet megtudni, hogy mi volt az eredeti CSS kód, a :hover-t azonban ismertnek tekinti, és nem törli a feldolgozott kódban. Ezt lehet kihasználni a böngésző 'viselkedések' szolgáltatásának felhasználásával, melyet más böngészők nem fognak betölteni, ezért nem okoz számukra problémát az IE butaságának foltozására pluszban felvett kód.
 
1

Re: Hover minden HTML elemre IE-ben is

Jano · 2004. Jan. 14. (Sze), 21.51
En is irtam egy kiserleti :hover emulalo behaviort.

A "Pusztan CSS lehullómenu" otlet hatasara kezdtem el foglalkozni a problemaval mert hihetetlenul elegans megoldas a :hover alkalmazasa erre. Scripteles nelkul lehet Mozillaba meg Operaba olyan dinamikus menuket kreallni amiket regebben csak jol megirt crossbrowser JavaScript segitsegevel lehetett eloallitani.

En is behavior-t hasznalok de joval egyszerubbet. Csak kicserelem a className valtozot az eger ramegy es lemegy hatasara.

Itt bele kell nyulni plusz szabalyokkal a CSS-be de az abban merul ki, hogy mondjuk egy ilyeb szabaly menu:hover

melle be kell tenni:

menu.hover

Itt talalhato a kod, nehany peldaval illusztralva:

http://www.hszk.bme.hu/~hj130/css/list_menu/hover/index_hu.html

Ha jol tudom Peter scriptje (ami egyebkent szepen megirt es respect) nem tudja lekezelni a ";@import modon beinkludolt CSS-seket mert IE azokat nem veszi bele a stilustombbe. (lehet tevedek!!)

De biztos, hogy az csak akkor mukodik amikor mar az oldal teljesen betoltodott.
2

hogyan kell használni?

kalamona · 2006. Okt. 4. (Sze), 12.18
Nem tudom működésre bírni Peter scriptjét! Próbálkoztam hozzárendelni a hover-es tag-ekhez, sőt a body-hoz is, de semmi.
Még sosem csináltam ilyet, biztos valami apróságra nem figyelek. Írjatok valami jót.