ugrás a tartalomhoz

A PHP Magazine immár PDF formában is elérhető

Hojtsy Gábor · 2003. Dec. 16. (K), 11.15
Az International PHP Magazine kiadói úgy döntöttek, hogy saját területén szállnak versenybe a PHP Architect kiadójával, és ők is bevezették a magazinuk PDF változatát. Az időzítés valószínűleg nem véletlen, hiszen az ingyenes első szám éppen decemberben érhető el az ajándékozási szezonban, és nem akármilyen tartalommal!

Az ingyenesen letölthető decemberi szám bár sok olyan hírrel jelentkezik, melyek a php-mag.net oldal olvasói számára nem számítanak újdonságnak, számos kimerítő cikket is felvonultat értékes tartalmakkal. Lássuk mit tehetünk a karácsonyfa alá, ha letöltjük a decemberi számot.

Először is az ingyenes szám szerzőinek jó része ismert a PHP fejlesztők világában: itt van a Zend alapítója Zeev Zuraski; a Brit PHP konferenciát szervező Davey Shafik; Ilia Alshanetsky a PHP QA csoport tagja, számos kiterjesztés fejlesztője; Damien Seguy a PHP Québec konferencia szervezője, a PHP-t Franciaországban lelkesen terjesztő Nexen alapítója; Frank M. Kromann a windowos fejlesztések és kiadások gondozója; Chris Shiflett az új PHP közösségi portál projekt vezéralakja és még sorolhatnánk...

A magazin nem kevésbé tartalmas. A munkamenetekről szóló címlapon reklámozott cikkben nemcsak a munkamenetekbe vezet be minket a szerző, hanem azok biztonsági problémáival is foglalkozik, a lehetséges megoldásokkal együtt. Cikksorozata első részében Zeev Zuraski a PHP kiterjesztés-fejlesztés alapjairól ír. Ilia a hibakeresés és javítás részleteit fejti ki, Damien a MySQL és Zend cégektől érdeklődik a nyílt forráskód és a kenyérkereset összehangolásának lehetőségeiről.

Björn Schotte a zárt PHP forráskódok kialakításának két eszközét hasonlítja össze, Frank Kromann pedig arról ír, hogyan volt képes az apró intelleFleet nevű cég sikeresen megkapaszkodni a PHP használatával. Leendert Brouwer segítségével tippeket kaphatunk a kódunk átdolgozására logikusabb felépítést és jobb használhatóságot érve el hosszabb távon. Sznitén Leendert jegyzi azt a cikket, melyben érdekes kis tippeket kapunk az URL érték átadás sajátos kódolásától kezdve cron feladatok futtatásáig.

Azt gondolom ez egy olyan gyűjtemény, mely nem hiányozhat egy PHP használó karácsonyfája alól sem. Kellemes olvasgatást!