ugrás a tartalomhoz

Hogyan kerülhetünk be egy sikerfilm forgatókönyvébe?

Hojtsy Gábor · 2003. Dec. 5. (P), 19.16
Tekintettel arra, hogy az ünnepek következő jelentős állomása már csak órákra van, úgy gondoltam érdemes ezt a jótanácsot átadni mintegy ajándékképpen a sztárságra áhítozó webhely tulajdonosoknak. Az ajándék valójában az AstonishingTales.com oldalon található, és én csak továbbítani tudom. Egy olyan oldalról van szó, melynek segítségével webhelyünkkel egy hollywoodi szerelmes film forgatókönyvének közepébe csöppenhetünk.

Nincs más dolgunk, mint megadnunk webhelyünk címét, egy ügyes PHP program pedig az oldalunkon található szövegeket egy forgatókönyv megszólalásaiként jeleníti meg véletlenszerűen választott sztárok szereplésével. A történetek szintén véletlenszerűen állnak össze előre gyártott elemekből, összességében tipikus hollywoodi írások szerelmes elemekkel és happy enddel. Tudom, hogy olcsó poén lelőni az ilyen izgalmas történetek végét, de a PHP.net főszereplésével kapott forgatókönyvnek ez lett a legjobb része, így nem szeretném, hogy hűséges olvasóink lemaradjanak róla.

Az előzményekről annyit, hogy Meg Ryan és Kevin Kline kellemetlen körülmények között találkoznak, és már ott egyértelműnek tűnik, hogy soha nem szerethetnek egymásba. Később mégiscsak egymásba szeretnek, de egy kínos félreértés miatt Meg elküldi Kevint. Rájön azonban, hogy félreértés történt, és most megpróbálja visszaszerezni Kevint, mielőtt végleg elmegy, és soha többet nem tér vissza. A film harmadik főszereplője PHP.net, Meg barátja, aki mindig hasznos tanácsokkal, és elmés hozzászólásokkal teszi izgalmasabbá a történetet, bár aktív alakítója nem lehet az eseményeknek, hiszen azokat a szerelmesek között villámló érzelmek irányítják.... Nézzük a történet feszült hangulatú, ám végül jóra fordulú végkifejletét:

EXT. A ROAD

MEG RYAN and PHP.NET are driving as fast as they can in MEG RYAN's car.

MEG RYAN

Oh, why won't this car go any faster? We have to get to the next train station in time to intercept KEVIN KLINE before he leaves forever.

She accelerates.

MEG RYAN

If only I'd got his letter that explained how our breaking up was all just a ghastly misunderstanding sooner. Read me the PS again, PHP.NET

PHP.NET

(reading)

Among the prominent speaking crowd is Zeev Suraski, Ken Coar and many others.


MEG RYAN

I still don't understand what he meant by that.

They drive faater and faster and eventually make it to the train station in time. They rush onto the train and find KEVIN KLINE.

MEG RYAN

Oh, KEVIN KLINE please don't go away forever. I got your letter which eplained the ghastly misunderstanding. I now understand why you did what you did. And... I love you.

KEVIN KLINE

And I love you, MEG RYAN

They kiss. They are in love.

PHP.NET

Contact your EU Representative to get this cruicial vote blocked.


KEVIN KLINE and MEG RYAN

You said it, PHP.NET. You said it.

THE END