ugrás a tartalomhoz

Mégis fejlődik a PostNuke?

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 14. (P), 13.26
Ebben az évben többször is alkalmunk volt jelenteni a különböző PostNuke.com híradások alapján, hogy szép idők köszöntenek be majd a PostNuke alapú webhelyeket használók számára Smarty alapú sablonokkal és más nyalánkságokkal. A projekt mellett maradt fejlesztők azonban úgy tűnik nem tudják előbbre tolni a szekeret, július végén jelent meg az utolsó 0.7-es szériába tartozó PostNuke, és a 0.8-asra még meghatározhatatlan ideig kell várni.

A magyar PostNuke oldalon is a 0.726-os PostNuke magyarítás híre az utolsó. Valójában úgy tűnik, hogy a Xaraya és Envolution motorokhoz átigazolt korábbi legfontosabb fejlesztők hiánya erősen érinti a PostNuke magot, hiszen amíg a két utód (a többi hasonló célú programról nem is beszélve) folyamatosan jön ki újabb kiadásokkal, addig a PostNuke megállt a fejlődésben.

Most ismét csak arról az igéretesnek tűnő (ám a korábbi igéretek fényében nehezen hihető) hírről szeretnék beszámolni, hogy Smarty alapú sablon motor készül. A PostNuke.com oldalon megjelent összefoglaló szerint ugyanis a Xanthia motor és a pnRender modulokat portolják a 0.726-os kiadáshoz hogy a modul fejlesztők dolgát megkönnyítsék a teljesen Smarty alapúra tervezett 0.8-asra való áttérésben.