ugrás a tartalomhoz

MyIE2 - Explorer szteroidokkal

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 13. (Cs), 12.36
Bizonyára vannak olyanok olvasóink között, akik régebben a NeoPlanet böngésző-felületet használták, mely sokkal több funkicót adott, mint az Internet Explorer alapértelmezett felülete. Ez sajnos ma már nem elérhető, és úgy tűnt ingyenes alternatíva nem létezik. Pedig van olyan Explorer kiegészítő, mely a Mozilla felületi szolgálatatásainak nagyrészét ingyen nyújtja a felhasználóknak.

Sok kritika éri a Microsoftot, hogy nem is próbálja behozni a Mozilla mögötti technológiai lemaradását. A MyIE2 a fülekkel történő böngészéstől kezdve a több kereső támogatásán keresztül a felugró ablakok (sőt másfajta reklámok) blokkolásában is segít, ráadásul teljesen 'sminkelhetővé' teszi a böngészőnket, így akár Mozilla felületet is lehet adni az IE motornak.

Fejlesztői nem vártak arra, hogy a Microsoft lépjen... A MyIE2 egérfüggők számára 'mouse gestures' navigációs támogatással is rendelkezik, mely jelentősen megkönnyítheti az oldalak közötti navigációt. A privát szféra védelmét szolgálja a gyorsítótár, süti és más összegyűjtött információk automatikus törlésének lehetősége.

A külső programokat támogató eszköztár szabadon összeállítható eszközkészletet ad, melyből indított programokat a MyIE2 a böngésző bezárával együtt is bezárhat. A Google toolbar használatát is támogatja, sőt más eszköztárakat és saját kiegészítőket is képes működtetni.

A MyIE2 webhelyéről és a kapcsolódó linkekről az sugárzik, hogy a program köré egy közösség épült ki, aminek a Magyar nyelvű felület támogatás is köszönhető (Macsi Gergely keze nyomán).