ugrás a tartalomhoz

Web tervezési képeslapok

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 22. (H), 08.33
Matt Robinson véleményem szerint kiváló ötletet valósított meg azzal, hogy megnyitotta a web tervezési képeslapok oldalt. A webhely mottója "Wish you were here", azaz "Bárcsak itt lennél" a képeslapokon hazaküldött üzenetekkel cseng egybe. Itt azonban az egyes képeslapok röviden megfogalmazott web tervezési jótanácsokat vonultatnak fel utazási élmények helyett.

A képeslapok között a képekről szóló azt az általam is gyakran megszívlelt tanácsot is adja, hogy ha nem tudunk megfelelő grafikát készíteni egy oldalhoz, akkor inkább semmilyet ne készítsünk, hiszen egy egyszerű design sokkal biztosabban fog működni.

Olyan alapvető tanácsok is szerepelnek, mint a kerüljük el az "építés alatt" üzeneteket vagy adjunk értelmes alt attribútumokat a képeknek. Néhány olyan dolog is felmerül, amit viszont gyakorlottabbak sem mindig követnek, például az oldalak egyedi címadása a title elemmel, vagy megfelelő térközök alkalmazása.

Ennél jelentősen több tipp érhető el a Web Design Postcards elnevezésű oldalon, ráadásul a szerző örömmel lát újabb javaslatokat további képeslapok hozzáadására, sőt a lapok mellett a kapcsolódó hasznos linkeket is felsorolja. Szerintem ez az oldal egy gyakorlott fejlesztő számára is igen üdítő módja annak, hogy az alapszabályokat átismételje.