ugrás a tartalomhoz

Megjelent a Macromedia Studio MX 2004

Bártházi András · 2003. Szep. 10. (Sze), 08.09
A Macromedia a mai napon bejelentette a Macromedia Studio MX 2004 megjelenését, mely integrálja a Macromedia Flash, Dreamweaver és Fireworks termékeket. A Studio MX 2004 egy integrált munkafolyamatot biztosít a weblapok és internetes alkalmazások teljes spektrumának tervezéséhez és programozásához. Röviden az újdonságokról:

Macromedia Dreamweaver MX 2004

Az új Dreamweaver erős CSS támogatást kapott, még jobb, még többet tud, mint eddig. A tesztjeim szerint nem 100%-os, de elég jó hatásfokkal működik. A böngésző támogatást is frissítették, megújították, a program képes a HTML elemek és CSS szabályok ellenőrzésére: vajon működnek-e az egyes böngészőkben? Ezen kívül még Secure FTP támogatást is kapott, mely segítségével meglepő módon biztonságosan tudjuk feltölteni a weblapunkat a megfelelő helyre. További infó az újdonságokról a Dreamweaver oldalán.



Macromedia Flash MX 2004

A legújabb Flash a honlap tanúsága szerint kétszer/nyolcszor olyan gyors, mint eddig, ha a továbbfejlesztett fordítót és a Flash Player 7-et használjuk. Képes PDF és Adobe Illustrator 10 állományok nagy felbontású, gyors importálására. Végül amit kiemelnék még az újdonságok közül, hogy lehetőségünk van idővonal effektek és viselkedések beállítására könnyen, ezáltal lerövidítve gyakori idővonallal kapcsolatos munkákat és a programozás idejét. További infó a Flash oldalán.



Macromedia Fireworks MX 2004

Az új Fireworks is sok újdonságot tud. Beépített állomány menedzsmentet kapott, az új check-in, check-out vezérléssel és a beépített FTP-vel könnyű az együttműködés. A fotók szerkesztése terén két új effekt áll rendelkezésre, lehetőségünk van színek lecserélésére, továbbá a vörösszem effektus eltávolítására. A teljesítményen is javítottak: a weblap szerint a nagyobb képek szerkesztése és a gyakran használt funkciók akár 85%-al is gyorsulhatnak. További infók a Fireworks oldalán.



További olvasnivaló

A sajtóbejelentés oldalon további információkat ismerhetünk meg, továbbá kiemelném még egy tulajdonságát a Flashnek, miszerint külső fejlesztők plugineket fejleszthetnek hozzá. Erről külön sajtóbejelentést adtak ki.

A Studio MX mellett elérhető a legújabb Flash Player is.
 
2

Re: Megjelent a Macromedia Studio MX 2004

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 10. (Sze), 09.45
Úgy tűnik a FlashPlayer 7 még nem eklérhető linuxra, a hatost ajánlja fel letöltésre...