ugrás a tartalomhoz

PHP támogatás jövőbeli Oracle termékekben

trajic · 2003. Szep. 1. (H), 15.44
Az Oracle nemrégiben nyilatkozatban fejezte ki PHP-támogatási szándékát, melynek köszönhetően a jövőben megjelenő Oracle Application Server-ek számára (kezdésnek a 10G-ben) a jelenleg is elérhető Perl-támogatáshoz hasonlóan a PHP egy támogatott verziója (minimum 4.3) illetve az ahhoz tartozó dokumentáció is elérhető lesz az Oracle Technology Network-ön keresztül.

Bár a dokumentum óvatosan fogalmaz (érezhetően nem akarják túlvállalni magukat e téren), az azért mindenképp biztató, hogy az Oracle (f)elismerte a PHP elterjedtségét. A Nagy Oracle Bálna érdeklődése a Kis PHP Elefánt irányában egyébként csak elsőre lehet meglepő, hiszen az Oracle fizetős support website-ján, a Metalink-en keresztül számos kérdés érkezik az Oracle termékei (pl. Oracle Portal) és a PHP vonatkozásában, illetve jelentős a support fórumokban egymást segítő felhasználók kitartása is e téren. Az Oracle szándékát mindenesetre máris alátámasztja az Installing Oracle, PHP, and Apache on Linux című írás az OTN siteon (és Win 2k/XP-s párja). Az előre borítékolható, hogy a PHP "mellécsomagolása" már nem sokat komplikálhat az Oracle alkalmazásszerverek bonyolultságán, de remélhetőleg a támogatási szándékból a PHP maga is profitál majd, és a támogatottság nem merül majd ki abban, hogy az egyedi problémákkal küzdő Oracle-PHP fejlesztők problémáit a fizetős support esetleg megválaszolja. Akit érdekel a téma, érdemes szétnéznie az Oracle OpenSource fejlesztésekkel kapcsolatos oldalain is.
 
1

Re: PHP támogatás jövőbeli Oracle termékekben

Anonymous · 2003. Szep. 5. (P), 20.51
Helyes:) Hamrosan pg-be is stable lesz a plphp :) Es lesz nagyjabol ugyan ez oracle alatt is, kiraly. plpgsql meg a plsql kozott ugysi mindig van kis kulonbseg, mig plperl-nel avagy plphp-nal mar kevesbe lehet :)

C.