ugrás a tartalomhoz

WYSIWYG szerkesztő az interakttól

ene · 2003. Aug. 26. (K), 20.27
A román interakt cég új online WYSIWYG szerkesztőt dobott a piacra. A termék kezeli a CSS-t, DOM, és Tag Inspector is van benne. Angol, francia és német nyelven ellenőrzi a helyesírást, képes együttműködni a Macromedia Dreamweaver MX-szel, az általa generált kódot Microsoft Internet Explorer 6 és Mozilla 1.4 képes megjeleníteni. Windows, MAC, Linux és Solaris platformon működik.

További információ a http://www.interakt.ro/products/KTML/ címen található. A termék ára 175 USD-nál kezdődik.
 
1

Re: WYSIWYG az interakttól

Granc Róbert · 2003. Aug. 27. (Sze), 01.58
az általa generált kódot Microsoft Internet Explorer 6 és Mozilla 1.4 képes megjeleníteni

Ez így félrevezető, az általa generált kód szabványos, bármi képes megjeleníteni. Csupán a KTML szerkesztő fut IE6 és Mozilla 1.4+ alatt.
Ez különben azért nagy dolog, mert keresztplatformos wysiwyg szerkesztő nem nagyon van, általában csak az IE vagy csak a Mozilla alatt mennek.
Ingyenes többplatformos a HTMLArea, több cms is kezdi beépíteni.

Robi
2

Re: WYSIWYG az interakttól

Pal_ur · 2003. Aug. 27. (Sze), 08.39
Ez így félrevezető, az általa generált kód szabványos, bármi képes megjeleníteni.

Sajnos, ahogy a demót nézem, valószínűleg szabványos a generált kód, de nem szép, pontosabban nem könnyen kezelhető. Valamilyen oknál fogva ugyanis a tag-ekben vegyesen használja a kis és a nagybetűket, valamint ötletszerűen hol idézőjelbe rakja a paraméterértékeket, hol nem. -- Ez a probléma nem csak a KTML-nél van meg, gyakorlatilag minden általam ismert szerkesztő ezt csinálja.

A gond ezzel az, hogy utólag nehezen javítható a generált kód, hiszen a legtöbb source-editor használ színkiemelést, és az az idézőjelekre épül, amikor a paraméterértékeket jeleníti meg.

Tudotmmal a HTML 4.01-es szabvány nem írja elő az idézőjelek használatát, de célszerű egységes paramétermegadásra törekednim, vagyis vagy mindent idézőjelben használni, vagy semmit...

Egyébként a régebbi időkről maradt "őskövületek" :) talán még emlékeznek a Netscape korai válatozataira, amelyek csak az idézőjeles értékeket vették figyelembe... Ez benne marad az ember kezében -- és zavaró, ha valami nem így dolgozik.

Mindezekkel a megjegyzésekkel természetesen nem szeretném "leszólni" a KTML-t, mindössze egy általános hibára hínám fel a figyelmet.

Pál_úr