ugrás a tartalomhoz

Képernyőfotók automatikusan

Hojtsy Gábor · 2003. Aug. 23. (Szo), 13.18
Nem tudom kinek milyen élményei fűződnek ahhoz a Jessicához kapcsolódóan, aki levelet küld a gyanútlan weblap tulajdonosok címére, melyben a weblapjuk képernyőképe található egy üzenet kíséretében, hogy az nem megfelelően pozícionált a keresőkben, de ebben tudna Jessica segíteni. Nos, én rendszeresen kapok ilyen levelet, melyben a képernyőkép nyilván automatikusan készül, ám a kitalálók éppenhogy azzal szeretnék személyesebbé tenni üzenetüket.

Web fejlesztők között gyakori az a probléma, hogy nem tudják kellően széles körben tesztelni az oldalukat, és érdekes módon éppen ebben tud segíteni az a technológia, amit a Jessia álnéven író program is használ.

A BrowserCam.com címen egy olyan szolgáltatás működik, ami hat különböző böngészőben (Internet Explorer, Netscape, Opera, Mozilla, Konqueror, AOL), három különböző operációs rendszeren (Linux, Macintosh, Windows), és flash be és kikapcsolt állapotában is képes automatikus képernyőképek készítésére oldalunkról.

A fenti hat böngészővel népszerű rokonaikat is lefedjük, hiszen a Gnomeban eddig alapértelmezett Galeon Gecko motorra épül (~Mozilla), de így van ezzel az újonann alapértelmezett Epiphany böngésző is. A Mac rendszereken nagy sebességgel terjedő Safari böngésző pedig a Konqueror KHTML motorját alkalmazza. Ez azt jelenti, hogy lényegében sokkal több böngészőt lefed a szolgáltatás, mint amennyiről konkrétan képet mutat.

A böngészők és operációs rendszerek több verzióban is rendelkezésre állnak, lehet felbontást választani, a teljes munkaasztalról kérni képet, vagy csak a böngésző ablakról.

Bár a képek kétségtelenül csak egy statikus állapot ellenőrzésére alkalmasak (DHTML menük kipróbálására például nem igazán), azért ez így is mindenképpen olyan szolgáltatás, amit Jessica is megirigyelne.
 
1

Re: Képernyőfotók automatikusan

Anonymous · 2003. Aug. 23. (Szo), 20.46
Jaj, ilyen nekem is kell!!!
Tudja valaki, hogy milyen módszerrel csinálják?

Amúgy viccesen működik náluk az IE:
http://www.browsercam.com/projects/17628/318017.jpg
De amúgyis, ki használja már ezt a böngészőt :-))))
2

Re: Képernyőfotók automatikusan

Anonymous · 2003. Aug. 23. (Szo), 23.04
teljesen szokvanyos IE mukodes :)
3

Re: Képernyőfotók automatikusan

c · 2003. Szep. 9. (K), 20.54
Hálás köszönet Gobának a hírért!
Az tudtuk csak, hogy valamilyen windowson valamelyik IE verziónál lefagy a böngésző, ha behívja az oldalunkat.

Soha nem jöttünk volna rá, de a browsercam megmondta :)
(Win2K, IE6, de hogy miért...)