ugrás a tartalomhoz

Ki használja a PHP-t?

Hojtsy Gábor · 2003. Május. 27. (K), 22.09
Hazánkban nem készült még felmérés arról, mely cégek használják a PHP-t, sokan nem szívesen nyilatkoznak arról, pontosan milyen technológiával dolgoznak.

Mindenesetre apró információmorzsákból igen kellemes képet tudunk összerakni. Ha meglátogatjuk például hazánk egyik legnagyobb web-alkalmazás fejlesztőjének, a Kirowskinak a honlapját, és a CMS megoldások után érdeklődünk, érdekes dologra derül fény.

A Kirowski saját Cosmos 1.0 nevű terméke az ismertető szerint ugyanis teljes egészében PHP alapú. Ez még nem minden, ugyanis a bevezető tanulsága szerint "az évek során több száz projekt során fejlődött termékké". Azaz több száz általuk készítettt profi webmegoldás mögött a PHP fut.

Kell ennél több? Természetesen igen. Nagyon örülnék, hogyha hasonló széleskörű, nagyszabású, magyar vonatkozású felhasználásokról kapnánk tippeket a hír hozzászólásain keresztül. Biztos sok olvasónk tudatában van más ilyen magyar fejlesztéseknek.

Ha valaki egy nagyobb cégnél szeretné bevezetni a PHP-t, akkor lehet hogy a fent említett több száz név nélkül említett oldal nem elegendő. A Zend és most már a DreamLab is előszeretettel foglalkozik azzal, hogy összegyűjtse a PHP-t használó nagy cégek listáját. A lista folyamatosan egyre érdekesebbé válik.
 
1

Re: Ki használja a PHP-t?

Anonymous · 2003. Jún. 26. (Cs), 09.48
Epp most jartam a sztaki.hu oldalon. Remelem tudjatok, hogy ez volt a legelso hu domain. Szoval egy kicsit atszerveztek az oldalukat es ok is PHP-t hasznalnak. Sot ez mukodteti a nagyon jo szotarprogramjukat is.