ugrás a tartalomhoz

Webby díjkiosztó gála és PHP Meetup

Hojtsy Gábor · 2003. Május. 1. (Cs), 22.55
[origo] Elmarad az idei Webby Awards díjkiosztó gála. Ez lett volna a hetedik hírességek részvételével is tartott látványos külsőségek között megrendezett gála. Főleg a SARS vírus okozta pánikkal és a terrortámadásoktól való félelemmel indokolták a rendezvény elmaradását. A weben ennek ellenére természetesen kihirdetik a nyerteseket.

Akik figyelemmel kísérték a korábbi évek díjazottjait, azok minden bizonnyal észlelték, hogy bizonyos kategóriákban a felső kategóriás oldalak a tipikus nyertesek (amazon, ebay, google), máshol meglepő újdonságok kerülnek elő minden évben. Idén is érdemes odafigyelni.

Számunkra különsen érdekes a Technical Achivement kategória, melyben a PHPBB nevű közösségi rendszert is díjra jelölték.

Szintén érdekes ugyanebben a kategóriában a Laszlo Systems jelölése, mely gyanúsan magyar kapcsolatot sejtet, de semmi nem derül ki ilyen vonzatát illetően a webhelyén.

Izgalmas a közösség kategóriában jelölt Meetup.com webhely is, melynek egyik részlege a php.meetup.com, ahol információkat lehet szerezni arról, hogy a világon hogyan jönnek össze a PHP iránt érdeklődő emberek, ha való életbeli találkozókról van szó. Néhány találkozóról fotók is találhatóak, és természetesen bárki csatlakozhat. Irányelvként minden hónap első csütörtökét adják meg világszerte találkozási időpontként, nem tudni ezt hány csoport tudja teljesíteni, de nem is ez a lényeg...

A Webby Awards honlapja